Senior beleidsadviseur mobiliteit - Gemeente Kampen

woensdag 2 mei 2018 212x gelezen

Bedrijf

Gemeente Kampen

Locatie

Kampen

Functieomschrijving

 

Werken bij de gemeente Kampen is leuk en veelzijdig! De dienstverlening aan inwoners en bedrijven is heel divers. Daarvoor heeft de gemeente mensen nodig met verschillende kwaliteiten, talenten en bovenal… enthousiasme! 

 

Voor de eenheid Ruimtelijke Ontwikkeling zoeken wij een:

 

 

senior beleidsadviseur mobiliteit

(adviseur A, 36 uur per week)

 

Ruimtelijke Ontwikkeling
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, nieuwe collega voor de eenheid Ruimtelijke Ontwikkeling.Duurzame ontwikkeling en ruimtelijke kwaliteit van de openbare ruimte zijn de uitgangspunten voor ons werk, dat we omgevingsbewust uitvoeren. We ontwikkelen visies voor gebieden en we geven kaders voor de ontwikkeling en het gebruik van gebouwen. Dat doen we in 4 teams: Ontwerp en Inrichting, Beleidsontwikkeling en Advisering, Projecten, Vastgoed. Samen maken wij ons sterk voor een vitale en mooie stad in een cultuur van samenwerken, vertrouwen en passie.

 

Bij het team Ontwerp en Inrichting staat het ontwerp en de inrichting van de openbare ruimte centraal. Het gaat om stedenbouw, natuur en landschap, cultureel erfgoed, verkeer, water en geo-informatie. Vanuit deze disciplines worden bestuurlijke adviezen voorbereid en wordt inbreng geleverd in projecten. Op het terrein van mobiliteit en infrastructuur spelen verschillende thema’s: van N50 naar A50, de opwaardering van de N307, het ontwikkelen van het fietsnetwerk, de introductie van deelfietsen, parkeren in en rond de binnenstad en alternatieven voor regulier OV.

 

Wat ga je doen?

  • je gaat werken aan de bovengenoemde opgaven;
  • je draagt bij aan het verbinden van de discipline mobiliteit met onder meer ruimtelijk beleid, groen, milieu en economie;
  • je vertaalt trends en ontwikkelingen naar concrete uitdagingen voor de gemeente Kampen
  • je werkt aan de continuïteit van de vakdiscipline verkeer, voelt je verantwoordelijk voor de werkverdeling en de coaching van de medewerkers binnen deze discipline;
  • op dit beleidsterrein ben je het eerste aanspreekpunt voor het college en daarmee een belangrijk gezicht naar buiten toe;
  • je bent verantwoordelijk voor het initiëren van nieuw beleid, voor de risicoanalyses met betrekking tot de te verwachten effecten van nieuw beleid en de evaluatie van beleidseffecten op het gebied van o.a. (regionale) bereikbaarheid, fietsen, parkeren en verkeersveiligheid;
  • je bent de verbindende strateeg tussen interne- en externe stakeholders, zoals o.a. de provincie Overijssel en aangrenzende gemeenten;
  • je hebt kennis en/of ervaring met het programma Beter Benutten.

Profiel kandidaat

 

 

 

 

Waar ligt voor jou de uitdaging binnen de eenheid Ruimtelijke Ontwikkeling?

Binnen Ruimtelijke Ontwikkeling ligt een uitdaging op inhoud en samenwerking.
Jij ziet het als een kans om de komende jaren het mobiliteitsbeleid te actualiseren op basis van ontwikkelingen op het vakgebied, regionale ontwikkelingen, wensen vanuit de samenleving en het gemeentebestuur.
Je beseft dat dit een proces is met een doorlooptijd van enkele jaren.
Je bent pragmatisch en je houdt oog voor de rode draad richting de toekomst.
Daarnaast zie je het als een uitdaging om verantwoordelijkheid te nemen om het inhoudelijke deel van de werkzaamheden te verdelen binnen het team verkeer (samen met de medior en junior).
Wat betreft de samenwerking ga jij de uitdaging aan om bij te dragen aan een goede werksfeer.
Daarnaast realiseer je binnen het team verkeer samen met de andere disciplines integrale producten.
In onze nieuwe collega zoeken we iemand met een open karakter, met de wens om een belangrijke bijdrage te leveren aan de vorming van een enthousiast team!

 

Wat breng je mee?

Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau en je beschikt over ruime ervaring binnen het vakgebied verkeer en vervoer.
Je hebt de kwaliteit om enkele collega’s te coachen op inhoud.
Je wilt de hiervoor beschreven inhoudelijke uitdaging aangaan.
Je hebt ervaring op het gebied van regionale samenwerking.
Van nature ben je gericht op samenwerken en het opbouwen en onderhouden van netwerken.
Je bent flexibel en denkt graag ‘out of the box’ en je weet mensen te enthousiasmeren.

Je overziet de belangen van de verschillende partijen en weegt deze op een juiste manier af om te komen tot integrale beleidsadviezen.
Je hebt een goed ontwikkeld analytisch en probleemoplossend vermogen.
Je kunt beleidsmatig en strategisch handelen en je schakelt gemakkelijk tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau.
Natuurlijk heb je een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Aanvullende informatie

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een aanstelling voor vooralsnog 1 jaar. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4.859,- (functieschaal 11) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een individueel keuzebudget van 17,05%, koop en verkoop van verlofdagen en betaald ouderschapsverlof.

 

Contact

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Auke Schipper, teammanager Ontwerp en Inrichting, telefoonnummer (06) 51 01 54 21.

 

Iets voor jou?
Heb je belangstelling voor deze vacature en voldoe je aan de functie-eisen, solliciteer dan via deze link solliciteren senior beleidsadviseur mobiliteit.

 

Je kunt reageren tot en met 21 mei 2018

 

 

 

Wij wensen geen acquisitie voor deze vacature!

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.