Senior beleidsadviseur strategie verkeer & vervoer - gemeente Delft

vrijdag 20 juli 2018 296x gelezen

Bedrijf

Gemeente Delft

Locatie

Delft

Functieomschrijving

Waar liggen bij Delft de kansen in gebiedsontwikkeling? Met deze vraag hou jij je dagelijks bezig. Als pionier neem jij het voortouw, krijg je alle politieke neuzen dezelfde kant op en ligt jouw uitdaging in het vertalen van verkeersvraagstukken naar beleid. Interessant? Lees verder of solliciteer direct voor deze complexe functie als:


Senior Beleidsadviseur Verkeer & vervoer
Delft, 36 uur

 

 

 


Jouw werkplek met ervaren adviseurs op de afdeling Ruimte & Economie Advies
Delft blijft groeien. In de komende twintig jaar komen er alleen al 15.000 nieuwe woningen en 10.000 arbeidsplaatsen bij. Dat is ontzettend positief. Maar dat betekent ook dat er een taak voor ons is weggelegd: ervoor zorgen dat het prettig studeren, werken en wonen is in Delft. De afdeling Ruimte & Economie Advies zorgt hiervoor. Zo’n 35 betrokken, enthousiaste adviseurs werken hier aan allerlei onderwerpen: van stedenbouw tot duurzaamheid en van toerisme tot parkeren. Gezamenlijk wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van de stad.

Profiel kandidaat

De echte bijdrage als Senior Beleidsadviseur
Jij speelt vanuit de strategische invalshoek een grote rol in het bereikbaar zijn van Delft voor iedereen. Dat het geen lichte verantwoordelijkheid is, mag wel blijken; jij bent dé voortrekker binnen het thema Verkeer & vervoer en hoe dit aanhaakt op andere thema’s zoals gebiedsontwikkeling, duurzaamheid, economie, toerisme, etc.


Waar ligt jouw focus?

 • Je richt je op fiets en OV, het stimuleren van deelauto’s, het oplossen van knelpunten op het gebied van parkeren en capaciteit en je hebt aandacht voor de verschillende doelgroepen.
 • Je houdt rekening met trends en ontwikkelingen (zoals innovatieve vervoerswijzen en inrichtingsconcepten voor de publieke ruimte) en weet deze door te vertalen naar Delft.
 • Samen met de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, overheidspartners en partners in de stad werk je aan verkeersvraagstukken. Ook ga je aan de slag met grootschalige gebiedsontwikkelingen. Dit doe je samen met collega’s en projectleiders.

Politieke samenwerking, van vraagstuk naar beleid: jouw expertise
Het werkveld Verkeer & Vervoer ken jij op je duimpje, net als het ruimtelijke/economische beleid en de -opgaven die daarbij komen kijken. Zit er complexiteit in gebiedsontwikkelingen? Jij doorziet het gelijk. Sterker nog, je bent in staat om input te leveren op diverse niveaus. Daarnaast ben je zelfsturend en verantwoordelijk, toon je lef, kun je goed samenwerken en toon je eigenaarschap. Andere eisen:

 

 • Je hebt WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 10 jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met (politieke) besluitvormingsprocessen.
 • Je bent op de hoogte van ruimtelijk/economisch-maatschappelijke opgaven en weet deze door te vertalen naar kansen voor Delft.
 • Je beschikt over goede sociale vaardigheden en een vaardige pen.

Aanvullende informatie

Wat we bieden
Bij deze verantwoordelijkheid en expertise hoort ook een onderscheidend aanbod:

 

 • Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.520,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 12).
 • Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.
 • Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.


Delft. Laat zien wat je kan
Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenten. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Contact

Contact
Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Michiel Visser (Senior adviseur Ruimte & Economie Advies) via telefoonnummer 06 22 57 39 49. Direct solliciteren kan natuurlijk ook! 

 

Upload jouw motivatie en cv via ''deze link''.

De eerste gespreksronde vindt plaats in de week van 17 september, de tweede gespreksronde in de week van 24 september. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang op andere kandidaten.

Op acquisitie gaat gemeente Delft niet in.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.