Rustig trappen naar groen licht in Leiden

vrijdag 4 november 2016 80x gelezen

Fietsers die in Leiden vanaf de Klokpoort de Langegracht op willen rijden, zien in de trottoirband precies hoe hard ze moeten trappen om het groene licht te halen. Hiervoor zijn in de trottoirband naast de fietsstrook tien groene ledlampjes aangebracht. Deze lampjes worden geactiveerd als een fietser 30 meter voor het groene verkeerslicht is en de oversteek nog kan halen.  

Fietsers die in Leiden zien in de trottoirband precies hoe hard ze moeten trappen om het groene licht te halen.

Fietsers die in Leiden zien in de trottoirband precies hoe hard ze moeten trappen om het groene licht te halen.

Hoe werkt het systeem? Als het verkeerslicht op groen staat en er komt een fiets aan, gaan de ledjes in de stoeprand aan. De groene lichtjes gaan vervolgens vanuit de aanrijdende richting een voor een uit. Is de laatste uit, dan springt het verkeerslicht op rood. Haasten hoeft niet meer, begeleid door een groen lint van lichtjes kunnen fietsers comfortabel op het groene licht af rijden.

Fietsplan
Leiden werkt hard om het fietsen in de stad steeds veiliger, sneller en makkelijker te maken. Er worden nieuwe snelfietsroutes en recreatieve routes aangelegd, de hoofdroutes naar en in het centrum worden verbeterd, de belangrijkste fietsongevallenlocaties worden aangepast en de fietsparkeervoorzieningen in worden uitgebreid.

 

Meer informatie: Lees het hele bericht

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.