Rustig trappen naar groen licht in Leiden

vrijdag 4 november 2016 0 reacties 92x gelezen

Fietsers die in Leiden vanaf de Klokpoort de Langegracht op willen rijden, zien in de trottoirband precies hoe hard ze moeten trappen om het groene licht te halen. Hiervoor zijn in de trottoirband naast de fietsstrook tien groene ledlampjes aangebracht. Deze lampjes worden geactiveerd als een fietser 30 meter voor het groene verkeerslicht is en de oversteek nog kan halen.  

Fietsers die in Leiden zien in de trottoirband precies hoe hard ze moeten trappen om het groene licht te halen.

Fietsers die in Leiden zien in de trottoirband precies hoe hard ze moeten trappen om het groene licht te halen.

Hoe werkt het systeem? Als het verkeerslicht op groen staat en er komt een fiets aan, gaan de ledjes in de stoeprand aan. De groene lichtjes gaan vervolgens vanuit de aanrijdende richting een voor een uit. Is de laatste uit, dan springt het verkeerslicht op rood. Haasten hoeft niet meer, begeleid door een groen lint van lichtjes kunnen fietsers comfortabel op het groene licht af rijden.

Fietsplan
Leiden werkt hard om het fietsen in de stad steeds veiliger, sneller en makkelijker te maken. Er worden nieuwe snelfietsroutes en recreatieve routes aangelegd, de hoofdroutes naar en in het centrum worden verbeterd, de belangrijkste fietsongevallenlocaties worden aangepast en de fietsparkeervoorzieningen in worden uitgebreid.

 

Meer informatie: Lees het hele bericht

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.