Royal HaskoningDHV aan de slag met vernieuwing N340

maandag 30 september 2013 0 reacties 244x gelezen

Royal HaskoningDHV gaat voor de provincie Overijssel de contractvorming en de aanbesteding leiden voor de nieuwe provinciale weg N340.

Het gaat om een weg van 21 kilometer over deels nieuw tracé met 28 kunstwerken zoals viaducten, spoor- en wegkruisingen. Royal HaskoningDHV gaat het komend jaar dit plan gereed maken voor de feitelijke uitvoering. Begin 2015 gaat de schop in de grond.

Brede samenwerking
Belangrijke onderdelen van het plan zijn onder andere het verbouwen van het knelpunt op de A28 bij Zwolle-Noord, het verbreden van de bestaande weg en de aanleg van deels nieuw tracé. In het plan is veel aandacht voor omliggende gemeenten, bewoners, bedrijven en de natuur. Royal HaskoningDHV is onder andere verantwoordelijk voor het verzorgen van vergunningen en het uitwerken van het ontwerp tot het opstellen en aanbesteden van de uitvoeringscontracten. Het bedrijf hanteert hiervoor Virtual Design and Construction: een aanpak waarbij vanaf het begin intensief wordt samengewerkt met zowel de opdrachtgever als interne en externe stakeholders.

iRoom
Kenmerkend in de aanpak is de inzet van (vooral visuele) ICT-middelen waardoor de wereld van de technische specialist en die van belanghebbenden samenkomen. In de zogeheten iRoom van Royal HaskoningDHV worden onder andere 3D-visualisaties, luchtfoto’s en programma’s van eisen geprojecteerd op smartboards.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.