RIVM-rapport: geluidsoverlast snelwegen verdubbeld ten opzichte van 30 jaar geleden

vrijdag 8 september 2017 Guus Puylaert 0 reacties 158x gelezen

De geluidsoverlast op de Nederlandse snelwegen is de afgelopen dertig jaar verdubbeld. Toepassingen zoal zoab, geluidsschermen en betere motorisolatie gaan namelijk vooral geluid met hogere frequenties tegen, maar geluid met lagere frequenties is daardoor juist beter hoorbaar.

Teun van der Keuken, presentator van De Monitor

Teun van der Keuken, presentator van De Monitor

Dat blijkt uit een nog niet gepubliceerd onderzoek, dat werd uitgevoerd in opdracht van het RIVM. In 2016 vroeg het ministerie van Infrastructuur en Milieu aan het RIVM om dit onderzoek te laten uitvoeren. Dat meldt het televisieprogramma De Monitor in de uitzending van komende zondag.

Het rapport zou al sinds juni bij het ministerie liggen. Volgens het RIVM zal het ministerie deze maand reageren op de inhoud, waarna het rapport openbaar wordt gemaakt.

De uitzending van De Monitor is zondag om 22.35 uur te zien op NPO2. Meer over 'geluidsoverlast' vindt u in het dossier Geluidsoverlast van De Monitor.

Bekijk alvast de previews

 

 

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.