Rijkswaterstaat brengt Atlas Hoofdwegennet uit

vrijdag 12 april 2013 0 reacties 355x gelezen

Om inzicht te geven in het huidige en toekomstige gebruik van het hoofdwegennet, bracht Rijkswaterstaat onlangs de Atlas Hoofdwegennet uit. Deze Atlas wordt gebruikt bij het ontwikkelen van plannen om het hoofdwegennet en om de dienstverlening van Rijkswaterstaat verder te verbeteren.

Rijkswaterstaat werkt aan het beheer en de ontwikkeling van het hoofdwegennet. Dat vraagt om een goed inzicht in feiten en cijfers. Bijvoorbeeld over wie de gebruiker is, wat voor reis hij maakt, hoe ver en waarom. Niet alleen in het heden, maar zeker ook in de toekomst op basis van scenario’s. De atlas is een naslagwerk voor iedereen die betrokken is bij vraagstukken rond het hoofdwegennet, of daarin is geïnteresseerd.

Kaartbeelden en cijfers
De Atlas Hoofdwegennet illustreert het gebruik van het hoofdwegennet met kaartbeelden en cijfers. Er wordt een beeld gegeven van de vraag naar mobiliteit naar aantallen weggebruikers en reismotieven. Ook geeft de atlas inzicht in het huidige en toekomstige aanbod van wegcapaciteit. Zo bevat de atlas informatie over uit welke wegen het hoofdwegennet is opgebouwd, de aantallen kilometers weglengte, het aantal rijstroken, de filelocaties en de afstanden die de gebruikers afleggen via het hoofdwegennet.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.