Relatiemanager

vrijdag 15 november 2019 183x gelezen

Bedrijf

RDW

Locatie

Zoetermeer

Functieomschrijving

De RDW acteert continu in een dynamische omgeving. Nationaal en internationaal (Europa) spelen tal van ontwikkelingen die de RDW raken.

 

 

 

 

De afdeling Strategie en Omgeving (SeO) vervult voor de gehele RDW een ondersteunende rol bij de lange termijn strategieontwikkeling en de continue verkenning van de externe omgeving. Omdat de afdeling zich focust op externe ontwikkelingen is ze tevens het coördinatiepunt voor strategisch relatie-/omgevingsmanagement en Public Affairs, zowel nationaal als internationaal.

 

De afdeling bestaat uit drie clusters, te weten het CIO-Office, (Inter-)nationale Coördinatie en Samenwerking en Keten- en Relatiemanagement. Voor het cluster Keten- en Relatiemanagement zijn wij op zoek naar een Relatiemanager, met nadruk op het handhavings- en verzekeringsdomein.

 

In dit domein heb je veel contact met ketenpartners als het Openbaar Ministerie, het CJIB, het ministerie van Justitie en Veiligheid, en andere aan dit ministerie verbonden organisaties. Daarnaast zijn er zeer diverse contacten met brancheorganisatie vanuit het verzekeringswezen, maar ook met grotere en kleine verzekeringsmaatschappijen, en dienstverleners in de financiële sector. Kortom een portefeuille met veel dynamiek en een veelheid aan grote dossiers en kleine vragen.

 

Wat ga je doen?

In de functie van Relatiemanager ben je verantwoordelijk voor het actief leggen en onderhouden van contacten binnen en buiten de RDW. Intern ben je bezig met de verbinding tussen de RDW afdelingen, divisies en de directie. Je externe netwerk maakt dat je de organisatie altijd van actuele informatie kunt voorzien en dat je zicht hebt op belangrijke ontwikkelingen in je eigen domein.

 

De Relatiemanager heeft de volgende werkzaamheden:

 • Verbinden van de omgeving met de RDW en vice versa;
 • Ondersteunen en adviseren van de afdelingen, divisies, MT RDW en directie;
 • Opstellen van omgevingsanalyses, stakeholderanalyses en lobby strategieën voor relevante dossiers en onderwerpen (proactief en op verzoek divisies en directie);
 • Samenwerking met adviseurs binnen de divisies en op termijn bijdragen aan de totstandkoming van een intern netwerk van adviseurs;
 • Bijdragen aan duurzaam Keten- en Relatiemanagement, waarbij SeO in verschillende fases van een dossier / project de relaties onderhoudt;
 • (Mede) voorbereiden van en ondersteunen bij politiek bestuurlijke overleggen van directie en divisiemanagers;
 • Actueel inzicht bieden en overzicht houden over externe toezeggingen en verplichtingen van de RDW (inclusief service-level-afspraken, convenanten, samenwerkingsovereenkomsten en MOU’s).

Profiel kandidaat

Wat heb je ons te bieden?

 • WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in de publieke sector;
 • Bekend met het werkdomein van de RDW;
 • Goede kennis van wetgeving op het gebied van mobiliteit, verkeersveiligheid en milieu;
 • In staat om sparringpartner te zijn van adviseurs, divisiemanagers en directie binnen de RDW;
 • Een goed netwerk in het gevraagde domein is een pré;
 • Een ontwikkeld netwerk binnen de Nederlandse overheid en belangenorganisaties;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in Nederlands als Engels.

 

Competenties

 • Goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
 • Multi-tasker die verschillende dossiers kan combineren;
 • Ervaring met spreken in het openbaar;
 • Resultaatgericht;
 • Goede sparring-partner met een eigen visie;
 • Goede netwerker en teamspeler;
 • Goede advies- en onderhandelingsvaardigheden.

Aanvullende informatie

Wat hebben we jou te bieden?

Bij een innovatieve organisatie als de RDW passen goede arbeidsvoorwaarden. Het salaris is afhankelijk van opleiding en relevante ervaring maximaal € 5.948,00 bruto per maand (schaal 12) bij een 36-urige werkweek. Naast het salaris ontvang je ook vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.

 

We vinden het belangrijk dat je als medewerker goede voorzieningen hebt op het gebied van leren en (door)groeien. Zo bieden we je bijvoorbeeld een ruim opleidingsbudget. Ook is de verhouding werk en vrije tijd is bij de RDW dik in orde. Je standplaats is Zoetermeer.

Contact

Meer weten en solliciteren?

Het maken van dienstreizen, in ieder geval nationaal, mogelijk ook internationaal is een wezenlijk onderdeel van de functie.

 

De selectiegesprekken vinden plaats in de week van 2 december  2019. Een assessment en een gesprek met een inspraakteam kunnen onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

 

Solliciteren kan via het sollicitatieformulier.

 

 

Je kunt tot en met 24 november 2019 reageren op deze vacature.

 

RDW. Werken aan een nieuwe tijd.

De ontwikkelingen in mobiliteit gaan steeds sneller. Bij de RDW kun je de nieuwe innovaties niet afwachten; van een RDW’er wordt verwacht dat je vooruitdenkt en anticipeert op de ontwikkelingen. Zeker in deze tijd, met nieuwe uitdagingen en nieuwe vraagstukken. Dit is hét moment om in te stappen. Want bij de RDW kijk je niet toe, maar draag je actief bij aan het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen, de verkeersveiligheid en het efficiënt inzetten van voertuigen en alternatieve brandstoffen. Bij onze ambitieuze organisatie passen medewerkers die hun grenzen willen verleggen, nieuwsgierig zijn en het beste uit zichzelf halen. Door te investeren in onze medewerkers, maken we innovaties mogelijk. Werk je bij de RDW, dan werk je aan een nieuwe tijd.

 

Voor intermediairs: we verzorgen de werving graag zelf. Aanbiedingen op onze vacatures worden niet gewaardeerd. Flex vacatures vervullen we in samenwerking met onze vaste leveranciers.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.