Gedag uit Gdynia

vrijdag 23 december 2016 Teije Gorris 52x gelezen

Nederlandse verkeers(des)kundigen over hun werk en belevenissen in het buitenland.

Gdynia en Gdansk, havensteden in het noorden van Polen: een groot contrast. Leuke pleintjes en huizen met trapgeveltjes in Gdansk. Functioneel en modernisme

in Gdynia. Gelegen in Noord-Polen vormen deze havensteden samen met Sopot, de ‘driestedelijke metropoolregio’. Als toerist kies ik voor Gdansk. Als professional voor Gdynia.

 

14e editie CIVITAS Forum

Ik ben in Gdynia voor het jaarlijkse Forum van het CIVITAS Initiatief. Met dit initiatief verstrekt de Europese Commissie subsidie aan steden in Europa om te experimenteren met duurzame mobiliteitsprojecten. Het is een leuke mix van weerzien van bekenden en nieuwe ontmoetingen. Net als voorgaande jaren weten ook collega’s van buiten Europa, waaronder Australië, Japan, Mexico, Verenigde Staten, het evenement te vinden.

Ook dit jaar staat er weer een breed scala onderwerpen geprogrammeerd. Enkele highlights: gratis online tooling om snel inzicht te krijgen in effecten van beleid in verschillende scenario’s met de Urban Roadmaps Tool, analyse van de kwaliteit van Sustainable Urban Mobility Plans (SUMP) van Europese steden en een inspirerend verhaal over ‘de Netflix van mobiliteit’: het Finse Mobility as a Service aanbod ‘WHIM’ dat momenteel wordt uitgerold in Finland.

 

PDF: Gedag uit Gynia

Reis door de wereld

Nedelandse verkeerskundigen over hun belevenissen in het buitenland

Artikelen 1 tot 5 van 41

1 2 3 4 5 6

Artikelen 1 tot 5 van 41

1 2 3 4 5 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.