De fietsfamilie in Moskou

vrijdag 27 mei 2016 Johan Diepens 107x gelezen

Johan Diepens, Mobycon

Johan Diepens, Mobycon

> Johan Diepens, getrouwd, 4 kinderen

> Woonplaats: Nootdorp

> Beroep: Oprichter en directeur Mobycon

> Project: fietsbeleid Moskou

 

 

‘De laatste jaren zijn wij steeds meer bezig met projecten in het buitenland. Zeker nu we in de zomer van 2015 een bedrijf gestart zijn in Canada is het voor mij gebruikelijk dat het vliegtuig koers zet richting het westen. Echter nu ga ik naar het oosten, een voor mij nog onbekend gebied: Rusland en dan wel specifiek Moskou.

 

Op uitnodiging van het ministerie van Infrastructuur van Moskou en de Friedrich-Ebert-Stichting ben ik één van de sprekers op de conferentie ‘creating a bicycle friendly city’. Een conferentie met drie andere sprekers uit Montreal, Londen en Belgrado, naast een sterke Russische delegatie met sprekers uit Moskou, St. Petersburg, Perm en Koersk. Naast de conferentie zal ik ook met de mensen van het ministerie de discussie starten over het project ‘de Greencircle’, een fietsverbinding tussen verschillende parken in Moskou.

 

De eerste stappen van de reis verlopen voorspoedig. Na de vlucht en de treinreis met de Areoexpress vanaf de luchthaven naar Moskou kom ik aan op station Belerussky.

 

PDF: De fietsfamilie in Moskou

Reis door de wereld

Nedelandse verkeerskundigen over hun belevenissen in het buitenland

Artikelen 1 tot 5 van 40

1 2 3 4 5 6

Artikelen 1 tot 5 van 40

1 2 3 4 5 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.