Promovendus ontwikkelt invoegassistent voor vrachtwagens

dinsdag 20 februari 2018 Guus Puylaert 0 reacties 87x gelezen

Jan Loof, werktuigbouwkundige aan de TU Eindhoven, ontwikkelde een systeem dat de vrachtwagenchauffeur assisteert om in te voegen op de snelweg. Loof promoveerde op 19 februari met zijn thesis ‘Modeling and control of a truck steering-system for active driver support’.

In de statistieken is het aantal ongevallen bij vrachtwagens oververtegenwoordigd, schrijft Loof. Om het aantal ongelukken te reduceren, ontwikkelde hij een invoegassistent. Deze kan het stuur van de vrachtwagen overnemen en het voertuig op die manier veilig van rijstrook laten wisselen.

Voor zijn proefschrift modelleerde Loof een hydraulisch bekrachtigd stuursysteem van een vrachtwagen, dat werd ontwikkeld op basis van fysieke componenten. Een testopstelling buiten het voertuig vergeleek het model van het stuursysteem met een echt stuursysteem. Deze resultaten zien dat het model nabootsen realistisch is.

Het volledige onderzoek vindt u hier terug.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.