Projectleider Smart Mobility

dinsdag 5 februari 2019 345x gelezen

Bedrijf

Provincie Noord-Holland

Locatie

Haarlem

Functieomschrijving

Een provincie waar het fijn is om te zijn. Waar je met plezier woont, werkt en recreëert. Waar je snel en veilig van A naar B kunt komen. Waar altijd iets gebeurt. Dat is Noord-Holland. Dáár zetten zo’n 1.000 betrokken medewerkers zich dagelijks voor in.

Achtergrond:

De directie Beheer & Uitvoering werkt letterlijk aan onze openbare ruimte. De aanleg en reconstructie van nieuwe provinciale (vaar)wegen, onderhoud van bestaande wegen, groen en openbare vervoersnetwerken. Alles om de ruimte zo optimaal mogelijk in te richten op een innovatieve manier.De sector Smart Mobility is volop bezig met de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van voertuigen, data, digitale en fysieke infrastructuur. Hierbij worden samen met automobielfabrikanten, marktpartijen en kennisinstellingen diverse pilots uitgevoerd in real time verkeer in het pilotgebied Smart Mobility Schiphol. Hierbij spelen diverse vragen, variërend van organisatorisch tot zeer technisch. Automatisering speelt daarbij uiteraard een grote rol.

Aantal uur: minimaal 36, maximaal 36

Profiel kandidaat

Voor de sector Smart Mobility zijn wij op zoek naar een projectleider smart mobility.
Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van projecten op het gebied van voertuigtechnologie in combinatie met de digitale en fysieke infrastructuur van de provincie. Deze projecten worden uitgevoerd binnen het kader van het uitvoeringsprogramma Smart Mobility. 

Van de projectleider wordt verwacht dat hij/zij kan bijdragen aan de kaderstelling en projectafbakening, formulering van projectopdrachten en project plan van aanpak.
Projecten zijn inhoudelijk sterk verweven met andere primaire of ondersteunende projecten, beleidsterreinen en processen. Dat geldt ook voor de projectresultaten die tevens een structurele (dus meerjarige) invloed moeten hebben hierop.

De projecten variëren van een pilot met geautomatiseerde auto’s, de impact op de transitie van gewone auto’s naar geautomatiseerde auto’s, tot bijvoorbeeld clouddiensten die kunnen worden geleverd door derden ten behoeve van  doorstroming van het verkeer. De projecten die je uitvoert kunnen variëren van zeer strategisch tot zeer technisch. Oplossingen kunnen te maken hebben met een nieuwe communicatiemethode tussen verkeerslichten en auto’s, of mogelijkheden om in te zetten op MAAS op basis van beschikbare data, of het mede ontwikkelen of testen van clouddiensten voor verkeersmanagement. De oplossingen die je voorstelt begeleid je van initiatiefase tot productfase.

Je hebt bij voorkeur een goed inzicht in de ontwikkelingen bij automobielfabrikanten en bij ITS applicaties binnen de verkeerswereld. Je zorgt ervoor dat je innovatievragen ophaalt uit de markt of bij kennisinstellingen (of samen met hen) en je zorgt ervoor dat je met oplossingen komt die uiteindelijk zonder meer kunnen landen in de automatiseringsomgeving of architectuur van de verkeerscentrale. 

Je bent verantwoordelijk voor het hele project, van start tot uiteindelijke technische implicatie, en de procesbeschrijvingen. Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor aansturing van mensen, middelen en budgetten en dat je in staat moet zijn te schakelen op diverse niveaus.

Je moet in staat zijn om te opereren in een ambtelijke omgeving, waar veel mogelijk is, maar waar we ook gebonden zijn aan de regelgeving die geldt voor de overheid qua beleid, subsidiëring, samenwerking, privacy en wetgeving.


Functie-eisen:
• Relevante afgeronde HBO- of academische opleiding
• Minimaal 10 jaar aantoonbare ervaring op het beschreven vakgebied
• Je bent een teamspeler. Communicatief sterk en in staat goed te schakelen
• Je hebt aantoonbare ervaring als projectleider of business developer binnen de IT

Aanvullende informatie

Salaris:
Afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 3.746,99 en maximaal € 5.352,83 (schaal 12).

Wij bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individuele Keuze Budget van circa 20% van  je bruto jaarsalaris. Je beschikt zelf over dit budget en kunt keuzes maken op gebied van verlofuren en geld. Je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uitbetalen, bovenop je maandelijkse salaris. Verder krijg je alle ruimte om je talent verder te ontwikkelen.

Bij indiensttreding vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Contact

Over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Jeannet van Arum, sectormanager Smart Mobility,  telefoonnummer 06 18593918. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Info personeel, tel. 023-5145606. 

Geinteresseerd in de functie? Solliciteer dan online!

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.