Project EDWARD: European Day Without A Road Death

woensdag 20 september 2017 Laura Vliek 120x gelezen

Het verkeersveiligheidsproject EDWARD vindt donderdag 21 september plaats. Dit project is een initiatief van TISPOL, een Europees samenwerkingsverband van de verschillende dertig Europese politie-eenheden. Het doel van het project is het verminderen van het aantal verkeersslachtoffers.

Op de dag van EDWARD worden automobilisten via social media bewustgemaakt van hun eigen rijgedrag. Ook voert de Nederlandse politie samen met Veilig Verkeer Nederland ludieke controles uit. Deze controles worden uitgevoerd met een lasergun. Daarnaast worden hardrijders aangesproken door kinderen van scholen en krijgen ze boetes.


Hoge snelheid

Te hard rijden is in 33 procent van de gevallen de veroorzaker van verkeersongelukken. ”Automobilisten zijn zich vaak niet bewust van het feit dat ze met hard rijden gevaarlijke situaties en soms zelfs ongelukken veroorzaken’’, vertelt Rob Stomphorst, persvoorlichter van Veilig Verkeer Nederland (VVN). ”EDWARD is ontstaan uit de gedachte automobilisten bewuster te maken van hun gedrag Middels deze dag willen we de verkeersveiligheid breder onder de aandacht brengen”, vervolgt Stomphorst.

Initiatiefnemer TISPOL zal op 21 september tijdens EDWARD een filmverslag maken over de verschillende activiteiten van de Belgische en Nederlandse politie.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.