Presentatie fietsboek ‘Velotopia’ tijdens Velo-city 2017

woensdag 14 juni 2017 Guus Puylaert 144x gelezen

Gelijktijdig met en als onderdeel van het congres Velo-city in Arnhem-Nijmegen wordt woensdag 14 juni in Amsterdam de Bicycle Architecture Biënnale geopend. Op vrijdag 17 juni presenteert de organisator, historicus en architect Steven Fleming, daar zijn boek ‘Velotopia: the production of cyclespace in our minds and our cities’.

Het boek laat zien welke rol de fiets inneemt in het Nederlandse stadsontwerp en welke bijdrage dat levert aan productiviteit, comfort en plezier in het stedelijk leven. Nederlanders gebruiken de fiets in combinatie met de trein, om verschillende regio’s met elkaar te verbinden. In andere landen werkt dat anders: daar wordt de fiets gebruikt om historische stadscentra meer te laten leven.

Maar wat nou als fietsen het belangrijkste organiserende principe voor stedelijke groei en het ontwerp van nieuwe gebouwen zou zijn? In het boek Velotopia beschrijft Fleming dat de meest verbonden steden in de toekomst diegenen zijn die fietsen vóór wandelen en het openbaar vervoer plaatsen.

U kunt het boek hier bestellen.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.