Pilot in Benelux met digitale vrachtbrief

maandag 27 november 2017 Guus Puylaert 0 reacties 54x gelezen

In een driejarig proefproject wordt onderzocht of de digitale vrachtbrief geschikt is voor grensoverschrijdend vervoer. Doordat de papieren vrachtbrief wordt afgeschaft kunnen vervoerders efficiënter werken. De proef start per 1 december 2017 in de Benelux.

Voor binnenlands vervoer is het in Nederland al mogelijk om digitale vrachtbrieven te gebruiken, maar in België en Luxemburg worden nog geen vrachtbrieven gebruikt. Met deze proef wordt voor vrachttransporteurs drie jaar lang mogelijk om in de Benelux te werken met digitale vrachtbrieven.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) maakt de proef mogelijk. “'Voor de vrachtvervoerders betekent de digitale vrachtbrief dat ze minder tijd kwijt zijn met het opstellen, sorteren en archiveren van vrachtbrieven. Nu gaat het om een proef, en wat mij betreft wordt het zo snel mogelijk dagelijkse praktijk", aldus Van Nieuwenhuizen.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

















 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.