Pier Eringa benoemd tot president EIM

donderdag 16 november 2017 Guus Puylaert 0 reacties 76x gelezen

Pier Eringa is de nieuwe president van de Europese organisatie van infrabeheerders: European Rail Infra Managers (EIM). De ProRail-topman wil het Europese ov sneller, makkelijker en goedkoper maken. Innovatie staat daarin centraal.

De technieken op het Europese spoor zijn vaak ouderwets, stelt Eringa. Dat maakt het spoor ineffici├źnt en onnodig duur. Nederland loopt op innovatiegebied voorop, bijvoorbeeld met ERMTS. Door kennis te delen met andere landen, kan Nederland die rol uitbouwen. Dat moet helpen spoortechnieken te moderniseren.

 

Daardoor moet het aantrekkelijker worden de trein te pakken in plaats van het vliegtuig voor trajecten binnen Europa. Ook moeten goederen vaker per spoor vervoerd worden, in plaats van via water en weg. Dat draagt bovendien bij aan de klimaatdoelstellingen.

 

Lees ook: ProRail-topman Eringa wil snellere treinen (OV-Magazine, +)

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.