Overeenkomst verbreding A1

vrijdag 1 november 2013 0 reacties 144x gelezen

Op 31 oktober sloten Rijk, provincies en gemeenten een bestuursovereenkomst voor de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Twente. Dankzij een gedeeltelijke voorfinanciering vanuit de provincies Overijssel en Gelderland en de regio’s Twente en Stedendriehoek, is een start met de verbreding al in 2017 mogelijk.

A1

A1 (Copyright: provincie Gelderland)

De A1 wordt tussen Apeldoorn en Deventer verbreed naar 2x4 rijstroken en tussen Deventer en het knooppunt Azelo naar 2x3 rijstroken. De verbreding kost in totaal 403 miljoen euro, waarvan de regionale partners een kwart financieren.

Belangrijke transportcorridor
De A1 is economisch en sociaal van belang voor zowel de verbinding met Europa als de regionale bereikbaarheid, aldus TLN, EVO, VNO-NCW Midden en Bouwend Nederland. Het vrachtverkeer maakt veel gebruik van de A1 tussen Apeldoorn en Twente. Het gaat om internationaal verkeer vanuit de mainports Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen naar Duitsland en Midden- en Oost-Europa en om regionaal verkeer in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Uit gegevens van Rijkswaterstaat blijkt dat op het traject Markelo-Rijssen/Rijssen-Markelo dagelijks circa 15.000 vrachtauto’s rijden. Naar verwachting groeit dit aantal in de toekomst.

Extra veilige parkeerplaatsen
TLN en EVO willen dat naast extra rijstroken, ook het aantal veilige parkeerplaatsen wordt uitgebreid. Langs de A1 bestaat een groot tekort aan rustplaatsen waardoor chauffeurs vaak lang moeten zoeken naar een geschikte veilige plek om te rusten.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.