Operationeel Verkeerskundige

maandag 16 september 2019 342x gelezen

Bedrijf

Rijkswaterstaat

Locatie

Utrecht

Functieomschrijving

Operationeel verkeerskundige
5 regionale verkeerscentrales en een landelijk verkeerscentrum die verbonden zijn met onder andere 5.500 portalen, 16.000 signaalgevers en 3.000 camera’s. Het verkeersmanagement van Rijkswaterstaat is complex en daar hebben we jou voor nodig. In een enthousiast team waar een informele sfeer heerst zorg je ervoor dat de verkeersmanagementprocessen voor nu en in de toekomst optimaal en uniform ondersteund worden.

 

 Dankzij je kennis van verkeerscentrales en operationeel verkeersmanagement ben je meer dan goed in staat inhoudelijke ondersteuning te geven aan de uitvoering van de operationele processen. Via het programma CHARM ontwikkelen we een nieuw ICT-platform(Dynac) dat ons verkeersmanagement efficiënter, flexibeler en goedkoper maakt. Deze systeemverandering vraagt ook om een operationele verandering. Jij leidt deze transitie in goede banen. Afhankelijk van de fase waarin de implementatie van Charm zich bevindt kun je ook op algemene verkeerskundige werkzaamheden worden ingezet.

Je werkt nauw samen met enthousiaste operationeel verkeerskundigen binnen de regionale verkeerscentrales en landelijke verkeerscentrale. Ook heb je veel contacten met een landelijk team dat de configuratie van regelscenario’s in Dynac verzorgt. Dankzij jou is het verkeersmanagement dusdanig goed geregeld dat je collega-verkeerskundigen hun volle aandacht kunnen richten op advies over verkeerskundig beheer, regelscenario’s, monitoring en evaluatie en op de uitvoering van voorgestelde plannen.

Vacaturenummer: RWS190903

Profiel kandidaat

Functie-eisen

 

  • Je beschikt over een HBO bachelor met voorkeur in de richting verkeerskunde
  • Je hebt ervaring met operationeel verkeersmanagement en regelscenario’s
  • Je hebt bij voorkeur kennis van dynamische verkeersmanagementsystemen
  • Je bent klantgericht en je werkt actief aan je eigen ontwikkeling.
  • Je bent analytisch sterk en goed in samenwerken, plannen en organiseren
  • Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen de organisatie en handelt hiernaar.

Aanvullende informatie

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau Schaal 10
Salaris Min €2683 - Max €4313 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Minimaal aantal uur per week 36
Maximaal aantal uur per week 36
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

 

Schaal 10 Min €2683 - Max €4313 bruto per maand.

Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.

 

 

Bijzonderheden

 

  • Je standplaats is Utrecht. Af en toe zal je ook werkzaam zijn op een van de andere verkeerscentrales (Rhoon, Velsen, Wolfheze en Helmond). Door het land beschikt Rijkswaterstaat over verschillende verkeerscentrales. Een groot deel van de tijd word je ingezet op de centrale dicht bij huis. Om expertise uit te wisselen en andere collega’s te leren kennen vinden we het belangrijk dat je ook bereid bent om op andere centrales te werken. Onze centrales zitten in Rhoon, Wolfheze, Utrecht, Velsen en Helmond.
  • Het uitvoeren van een piketrol als informatie coördinator of gladheid coördinator maakt onderdeel uit van het werkpakket, de precieze invulling is in overleg.
  • Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces, uitgezonderd bij interne horizontale kandidaten. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.
  • De gesprekken vinden plaats in de 3e en 4e week van oktober.

Contact

Interesse?
Solliciteer dan online.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.