Opening Lelystad Airport uitgesteld tot 2020

donderdag 22 februari 2018 Guus Puylaert 0 reacties 54x gelezen

Minister Van Nieuwenhuizen stelt de geplande opening van Lelystad Airport in april 2019 uit, na overleg met bewoners, bestuurders, ondernemers en gebruikers van het luchtruim. “Ik wil het proces zorgvuldig uitvoeren en vind het realistisch om uit te gaan van opening in 2020.”

Veel mensen uitten hun zorgen over Lelystad Airport en de mogelijke gevolgen van de aansluitroutes op hun leefomgeving. De ontwerproutes kwamen voor de zomer voor veel mensen onverwacht en fouten in de geluidsberekeningen schaadden het vertrouwen. Minister Van Nieuwenhuizen begrijpt de zorgen. “Mensen hadden beter moeten worden geïnformeerd en mensen moeten er ook op kunnen rekenen dat de informatie correct is.” 

Na consultaties met betrokkenen bracht de minister verbeteringen aan op de tijdelijke vliegroutes van en naar het vliegveld. Daardoor wordt minder over woonkernen in het oosten van het land gevlogen. Ook moeten de aansluitroutes bij de herindeling van het luchtruim in 2023 hoger komen te liggen.

Lelystad Airport zal in het eerste jaar 4000 vliegtuigbewegingen van Schiphol overnemen. Het tweede jaar gaat het om 7000 vliegtuigbewegingen, waarna er vanaf 2022 maximaal 10.000 vliegtuigbewegingen mogelijk zijn. Voor de lange termijn legt de minister vast dat er bij Lelystad Airport maximaal 45.000 vliegtuigbewegingen mogen plaatsvinden. Dit maximum zal in het Luchthavenbesluit worden opgenomen.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.