Officier Logistiek - Ministerie van Defensie

vrijdag 1 september 2017 246x gelezen

Bedrijf

Ministerie van Defensie

Locatie

Heel Nederland

Functieomschrijving

Officier Logistiek (hbo/wo) bij de luchtmacht

Heb jij een hbo- of wo-opleiding afgerond in een logistieke richting, zoals bedrijfskunde of vervoerskunde? En wil je een leidinggevende functie in het logistieke hart van een complexe organisatie? Als Officier Logistiek coördineer, plan en controleer je de goederenstromen van de Koninklijke Luchtmacht.

 

 

Wat ga je doen?
Bij de Luchtmacht krijg je als logistiek manager te maken met moderne en complexe (wapen)systemen zoals vliegtuigen en helikopters. Maar ook met (missie)ondersteunende systemen zoals communicatie- en radarsystemen. Jij zorgt ervoor dat alle luchtmachtonderdelen op tijd over het juiste materieel beschikken. Als logistiek manager kun je kiezen uit verschillende functies. Er zijn (starters)functies op het gebied van Supply Chain Management (ketenlogistiek), Transport, Inkoop, Warehousing & Distributie, Facilitair Management en Operationele Logistiek. Na een paar jaar kun je ook doorgroeien naar een aantal functies binnen Bedrijfsvoering en Instructie of Onderwijs.

 

Waar ga je werken?
Je gaat werken bij de Main Support Base van de Luchtmacht in Woensdrecht, bij de Directie Materieel Organisatie (DMO) in Den Haag/Utrecht, bij het Commando Diensten Centrum (CDC) in Utrecht of op een andere Defensie-locatie. Voordat je als Officier Logistiek aan de slag gaat, volg je de verkorte officiersopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda en aansluitend de vakopleiding. Na afloop van je vakopleiding heb je een dienverplichting van 4 jaar.

Profiel kandidaat

Wie zoeken we?

  • Je bent in het bezit van een hbo-diploma richting Logistiek management, Transport en logistiek, Logistiek en economie, Mobiliteit en verkeersveiligheid, Bedrijfskunde (met relevante technische/logistieke minors/majors), of je hebt een vergelijkbare wo-opleiding.
  • Je bent minimaal 17 jaar en hooguit 28 jaar en 11 maanden oud.
  • Je mag een bril of lenzen dragen. Toegestane afwijking: -6 en +6.

 

Meer informatie over de toelatingseisen en de keuring vind je op werkenbijdefensie.nl.

Aanvullende informatie

Wat bieden we?

  • Je salaris is afhankelijk van je rang, leeftijd en ervaring. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je op werkenbijdefensie.nl.
  • Bij de Luchtmacht leg je een goede basis voor een leidinggevende functie op logistiek gebied. Onder bepaalde voorwaarden kun je doorstuderen op onze kosten om je kansen binnen Defensie te vergroten of je goed voor te bereiden op je terugkeer naar de civiele arbeidsmarkt.
  • Als Officier ontwikkel je je persoonlijkheid en doe je ervaring op die goed van pas komt in je latere carrière. Ongeacht of je die binnen of buiten Defensie voortzet. Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.

Contact

Solliciteren?
Wil je meer weten of direct solliciteren? Klik dan op deze link. Let op: je kunt alleen solliciteren als je een voorlichting of infodag van de Luchtmacht hebt bezocht. 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.