[W]heels: vrouwennetwerk in mobiliteit

maandag 13 mei 2019 Marcel Slofstra 42x gelezen

Tijdens een werkgeversbijeenkomst in Rotterdam is het eerste vrouwennetwerk in mobiliteit gelanceerd. [W]heels maakt zich sterk voor een betere zichtbaarheid van vrouwen werkzaam in de mobiliteit en diversiteit in het debat.

Volgens de initiatiefnemers wordt het mobiliteitswerkveld nog te veel gedomineerd door mannen. [W]heels is een samenvoeging van 'wheels' en 'heels'. In het netwerk bundelen vrouwen hun inzet. De focus van het netwerk ligt vooral op het creëren van één plek waarop vrouwen in mobiliteit gevonden kunnen worden op hun expertise en voor het doel waar zij zichzelf voor willen inzetten.

 

Raad van inspiratie

[W]heels is een initiatief van Ananda Groag, Monique Verhoef, Chretienne Hoek en Monique Monster, allen werkzaam in de wereld van mobiliteit. Het netwerk heeft een raad van inspiratie waar Marga de Jager (ANWB), Miriam Hoekstra van der Deen (Schiphol Group), Christel Mourik (MRDH) en Nanouke van ’t Riet (Q Buzz) de initiatiefnemers gevraagd en ongevraagd voorzien van advies. Monique Verhoef: “We zijn gebaat bij meer diversiteit binnen de sector mobiliteit en vrouwen zorgen voor een breder en ander perspectief. Om te zorgen dat het werkveld voor vrouwen interessant is en blijft om in te werken, is het belangrijk om onszelf zichtbaar(der) te maken en te laten zien wie we zijn en wat we doen.”

 

Lees hier meer.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.