VVN, NLVVM en de Vereende werken samen aan verkeersveiligheid bezorgbrommers

vrijdag 7 juni 2019 Marcel Slofstra 39x gelezen

Veilig Verkeer Nederland, De Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers (NLVVM) en de Vereende gaan samen werken aan het verbeteren van de verkeersveiligheid van maaltijdbezorgers. Hiervoor hebben ze afspraken vastgelegd in de Verklaring voor Verkeersveiligheid.

 

De samenwerkende organisaties willen zo bereiken dat de aangesloten ondernemingen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, zowel naar de eigen medewerkers als medeweggebruikers.

 

Discussie
De verkeersveiligheid van maaltijdbezorgers heeft  veel ter discussie gestaan. Voor de NLVVM, Veilig Verkeer Nederland en de Vereende de aanleiding om gezamenlijk te zoeken naar een oplossing. Dit heeft geleid tot een aantal uitspraken die zijn gebundeld in een Verklaring voor Verkeersveiligheid.


De Verklaring Verkeersveiligheid
In de Verklaring voor Verkeersveiligheid wordt onder meer gestreefd naar een goede training voor iedere maaltijdbezorger die met bromfiets of scooter bezorgt.

Daarnaast is in de verklaring opgenomen dat Veilig Verkeer Nederland, NLVVM en de Vereende zich inzetten om cijfers over schadefrequentie en gemiddelde schadelast van bezorgbrommers en elektrische bezorgfietsen te verzamelen en te delen ten behoeve van beleidsvorming.

 

Rob Stomphorst, woordvoerder Veilig Verkeer Nederland: “De ondernemers in de maaltijdbezorging werken met jonge verkeersdeelnemers die als het gaat om de verkeersveiligheid tot één van de grootste risicogroepen behoren. Het is van belang dat ondernemers daar oog voor hebben en het nodige ondernemen om de veiligheid van hun bezorgers te waarborgen. De samenwerking met de NLVVM helpt om in ieder geval een belangrijk deel van de branche te bereiken.”

 

Pilot training maaltijdbezorgers
Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland (ROVO) heeft een project ontwikkeld voor het trainen van maaltijdbezorgers met de gemeente Harderwijk en Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV). VVN roept andere provincies en gemeenten op om het voorbeeld van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland en de gemeente Harderwijk over te nemen.

 

Verkeersveiligheid maaltijdbezorgers
Uit cijfers van de Vereende over 2017 en 2018 blijkt dat bezorgbrommers bijna 6 keer vaker schade rijden dan een privé brommer, en dat het gemiddelde schadebedrag  75 procent hoger is.

 

De Vereende
De Vereende biedt verzekeringsoplossingen voor bijzondere risico's, beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen, managet verzekeringspools en voert het management over het Waarborgfonds Motorverkeer en het Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars (Nederlands Bureau).

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.