Vervolgpilots bebording snelfietsroutes in drie regio's

woensdag 15 mei 2019 Marcel Slofstra 130x gelezen

Op de snelfietsroute F261 tussen Tilburg, Loon op Zand en Waalwijk zijn in 2018 twee bebordingsconcepten uitgeprobeerd. Om de resultaten goed te kunnen vertalen in richtlijnen is meer onderzoek nodig. Daarom start CROW nieuwe pilots in drie regio's.

 

Tijdens de vorige pilots in de buurt van Tilburg is gekeken naar andere bebording, wegmarkering en belijning. Er is een concept uitgezet dat aansluit op bestaande richtlijnen en een concept aangevuld met nieuwe vooraankondigingsborden en routebebording.

 

Uit onderzoek van de Breda University in het kader van het Europese programma CHIPS blijkt dat de bebordingen in het nieuwe concept beter gewaardeerd werden dan de huidige bebording. Ook blijkt dat er meer kennis en informatie nodig is om definitieve richtlijnen en ontwerpen te realiseren.

 

 

De provincie Noord-Brabant, als trekker binnen Tour de Force, laat weten dat men in samenwerking met de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) tot een verbeterde CROW-richtlijn voor de fietsbewegwijzering van regionale routes wil zien te komen.

Uitgangspunt is om hier begin 2020 tot resultaat leiden. Deze zomer worden vervolgpilots uitgezet op de F344 Deventer - Apeldoorn, de F28 Utrecht - Bilthoven en de fietsroute Eindhoven - Veldhoven.

 

 

De evaluatie van deze nieuwe pilots moet een advies opleveren met breed draagvlak onder de betrokken partijen van de pilotgebieden en van de Tour de Force. Dit zal dan worden besproken in het CROW platform Bewegwijzering en kan dan leiden tot aanvullingen en verbeteringen die in de CROW-richtlijn fietsbewegwijzering worden opgenomen.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 7 tot 9 van 10

1 2 3 4

  • Wat voor effect heeft Brexit op de zeehavens? Wat voor effect heeft Brexit op de zeehavens? Er zijn veel trends die op Nederlandse zeehavens afkomen: de energietransitie, toenemend protectionisme, digitalisering en nog veel meer. Het KiM onderzocht wat het effect van... 12 augustus Martijn van der Horst en Saeda Moorman
  • Consultatie wetsvoorstel implementatie Telecomcode Consultatie wetsvoorstel implementatie Telecomcode Op 16 juli 2019 is de consultatie van het wetsvoorstel implementatie van de nieuwe telecomrichtlijnen ( Telecomcode) gestart. Dit wetsvoorstel heeft grote gevolgen voor het... 9 augustus Jan Willem Kerssies
  • ‘Tijd dat de minister ingrijpt bij Kiwa' ‘Tijd dat de minister ingrijpt bij Kiwa' Kiwa, het bedrijf dat van de overheid in Nederland als enige tachograafkaarten mag leveren, houdt de prijs van die kaarten buitenproportioneel hoog, waardoor Nederlandse... 9 augustus Jan Willem Kerssies

Artikelen 7 tot 9 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.