Vervolgpilots bebording snelfietsroutes in drie regio's

woensdag 15 mei 2019 Marcel Slofstra 127x gelezen

Op de snelfietsroute F261 tussen Tilburg, Loon op Zand en Waalwijk zijn in 2018 twee bebordingsconcepten uitgeprobeerd. Om de resultaten goed te kunnen vertalen in richtlijnen is meer onderzoek nodig. Daarom start CROW nieuwe pilots in drie regio's.

 

Tijdens de vorige pilots in de buurt van Tilburg is gekeken naar andere bebording, wegmarkering en belijning. Er is een concept uitgezet dat aansluit op bestaande richtlijnen en een concept aangevuld met nieuwe vooraankondigingsborden en routebebording.

 

Uit onderzoek van de Breda University in het kader van het Europese programma CHIPS blijkt dat de bebordingen in het nieuwe concept beter gewaardeerd werden dan de huidige bebording. Ook blijkt dat er meer kennis en informatie nodig is om definitieve richtlijnen en ontwerpen te realiseren.

 

 

De provincie Noord-Brabant, als trekker binnen Tour de Force, laat weten dat men in samenwerking met de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) tot een verbeterde CROW-richtlijn voor de fietsbewegwijzering van regionale routes wil zien te komen.

Uitgangspunt is om hier begin 2020 tot resultaat leiden. Deze zomer worden vervolgpilots uitgezet op de F344 Deventer - Apeldoorn, de F28 Utrecht - Bilthoven en de fietsroute Eindhoven - Veldhoven.

 

 

De evaluatie van deze nieuwe pilots moet een advies opleveren met breed draagvlak onder de betrokken partijen van de pilotgebieden en van de Tour de Force. Dit zal dan worden besproken in het CROW platform Bewegwijzering en kan dan leiden tot aanvullingen en verbeteringen die in de CROW-richtlijn fietsbewegwijzering worden opgenomen.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

  • Bouwend Nederland pleit voor noodwet rondom PAS Bouwend Nederland pleit voor noodwet rondom PAS Brancheorganisatie Bouwend Nederland pleit voor een noodwet nu de Programmatische Aanpak Stikstof door de Raad van State onderuit is gehaald. 19 juli Marcel Slofstra
  • Onderzoek CE Delft: Krimp luchtvaart schaadt economie niet Onderzoek CE Delft: Krimp luchtvaart schaadt economie niet Uit onderzoek van CE Delft in opdracht van Natuur en Milieu blijkt dat de economie niet per se schade oploopt van groeibeperking of lichte krimp van de luchtvaart. Hier staat... 18 juli Marcel Slofstra
  • Fietsersbond: 800 miljoen extra nodig Fietsersbond: 800 miljoen extra nodig Om de klimaatdoelen te halen en de fiets vooral op regionale routes als volwaardig alternatief te benutten is 800 miljoen euro aan extra investeringen nodig, stelt de Fietsersbond. 18 juli Marcel Slofstra

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.