Vervolgpilots bebording snelfietsroutes in drie regio's

woensdag 15 mei 2019
timer 2 min

Op de snelfietsroute F261 tussen Tilburg, Loon op Zand en Waalwijk zijn in 2018 twee bebordingsconcepten uitgeprobeerd. Om de resultaten goed te kunnen vertalen in richtlijnen is meer onderzoek nodig. Daarom start CROW nieuwe pilots in drie regio's.

Tijdens de vorige pilots in de buurt van Tilburg is gekeken naar andere bebording, wegmarkering en belijning. Er is een concept uitgezet dat aansluit op bestaande richtlijnen en een concept aangevuld met nieuwe vooraankondigingsborden en routebebording.

Uit onderzoek van de Breda University in het kader van het Europese programma CHIPS blijkt dat de bebordingen in het nieuwe concept beter gewaardeerd werden dan de huidige bebording. Ook blijkt dat er meer kennis en informatie nodig is om definitieve richtlijnen en ontwerpen te realiseren.

De provincie Noord-Brabant, als trekker binnen Tour de Force, laat weten dat men in samenwerking met de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) tot een verbeterde CROW-richtlijn voor de fietsbewegwijzering van regionale routes wil zien te komen.

Uitgangspunt is om hier begin 2020 tot resultaat leiden. Deze zomer worden vervolgpilots uitgezet op de F344 Deventer - Apeldoorn, de F28 Utrecht - Bilthoven en de fietsroute Eindhoven - Veldhoven.

De evaluatie van deze nieuwe pilots moet een advies opleveren met breed draagvlak onder de betrokken partijen van de pilotgebieden en van de Tour de Force. Dit zal dan worden besproken in het CROW platform Bewegwijzering en kan dan leiden tot aanvullingen en verbeteringen die in de CROW-richtlijn fietsbewegwijzering worden opgenomen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.