Verkeersverdelingsregel Lelystad Airport krijgt EU-goedkeuring

vrijdag 27 september 2019
timer 1 min

De voorgestelde verkeersverdelingsregel die bepaalt welke vluchten van en naar Schiphol, en welke van en naar Lelystad Airport mogen vliegen, is door de Europese Commissie goedgekeurd. Met de verkeersverdelingsregel wordt ervoor gezorgd dat Lelystad Airport vakantievluchten van Schiphol overneemt en zo als overloopluchthaven van Schiphol gaat functioneren.

De verkeersverdelingsregel is onderdeel van de maatregelen die er voor moeten zorgen dat de ruimte op Schiphol optimaal benut kan worden, vooral voor continentale en intercontinentale vluchten.

De EU stelt voorwaarden aan de verdeling van vliegverkeer. De verdelingsregel regelt dat  vluchten afkomstig van Schiphol bij de slotverdeling op Lelystad Airport voorrang krijgen.

De zogenaamde 'slots' die op Schiphol vrijkomen door vluchten te verplaatsen naar Lelystad mogen alleen worden gebruikt voor vluchten naar bestemmingen met 10 procent of meer transferpassagiers.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.