SWOV start dieptestudie naar ongevallen op 30 km-wegen

maandag 15 april 2019
timer 1 min

SWOV start deze maand met een dieptestudie naar ongevallen tussen fietsers en automobilisten in gebieden met een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur.

Bij een ongeval tussen een fietser en een automobilist in een dertig-kilometer-gebied ontvangt het team van SWOV een melding van de politie. Een psycholoog van dit team neemt dan contact op met de betrokkenen, inspecteert de schade en onderzoekt de locatie.

Diepteonderzoek

Een SWOV-team verzamelt informatie over een specifiek type ongevallen. Elk ongeval wordt in detail bestudeert. SWOV kijkt dan naar de betrokkenen, de voertuigen en de locatie en vooral de samenhang hiertussen. Een psycholoog van het team neemt contact op met de betrokkenen voor een persoonlijk gesprek. SWOV wil graag weten welk letsel de betrokkenen hebben opgelopen. Het team onderzoekt de schade aan voertuigen en hoe deze is ontstaan. Er wordt een schets van de verkeerssituatie gemaakt, en er worden foto- en video-opnamen van de locatie en de directe omgeving gemaakt.

Analyse

In de analyse wordt gezocht naar de factoren die een rol spelen bij het ontstaan van dit specifieke type ongevallen tussen automobilist en fietser, en of er sprake is van vaak voorkomend specifiek letsel.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.