Stint mag weer de weg op

donderdag 11 juli 2019
timer 2 min

De Stint mag in aangepaste vorm aankomend schooljaar weer de weg op. Na het ongeval met een Stint in Oss eind 2018 mocht de elektrische bolderkar de weg niet meer op.

In december 2018 trok de minister de typegoedkeuring voor de Stint in. TNO constateerde toen problemen met de rem en de remweg van het voertuig.

 “Allereerst dienen de problemen die beschreven staan in het rapport van TNO, te worden verholpen”, schreef minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) destijds in een brief aan de kamer. “Vervolgens zal de Stint, net als bij iedere andere nieuwe toelating voor een bijzondere bromfiets, moeten voldoen aan de nieuwe eisen die volgen uit het nog te herijken toelatingskader.”, aldus Van Nieuwenhuizen.

De Stint werd door TNO op zes aspecten getoetst. “Op alle zes de aspecten achten wij dit voertuig onveilig”, zei Bastiaan Krossen van TNO in december. Zo kan de nuldraad van de gashendel los komen te zitten waardoor de Stint ongewenst accelereert. “Ook moet er altijd voorkomen worden dat het voertuig zomaar remt. Omdat een aantal kabels los kan komen te zitten, is ook op dit punt de Stint onveilig.” 

 

Met een aantal aanpassingen mag de Stint volgend schooljaar (2019-2020) weer ingezet worden door kinderdagverblijven. Op verzoek van de kinderdagverblijven onderzoekt de minister de mogelijkheid om tien (in plaats van acht) kinderen in de Stint toe te laten, zodat kinderdagverblijven minder vaak heen- en weer hoeven te rijden.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.