Smart mobility is ook in het landelijk gebied een trend

vrijdag 11 januari 2019
timer 2 min
Smart mobility, deeleconomie en elektrisch rijden, ook in het landelijke gebied, worden die trends waargenomen. Bram Louwers en Jos Wijnen van Accent adviseurs blijven vooral realistisch: “We kijken wat relevant en passend is voor onze opdrachtgevers.”

Louwers en Wijnen zijn adviseur bij Accent adviseurs, gevestigd op Eindhoven Airport in het hart van de Brainportregio, waar zij zich bezighouden met diverse omgevingsvraagstukken.
 

Louwers: “We maken beleidsplannen, stellen visies op en geven strategisch advies.” Wijnen: “Mijn projecten bestaan uit aanvullende mobiliteitsdiensten, bijvoorbeeld hoe infra beter te benutten. Als het over snelfietsroutes gaat, gaat het niet alleen om het neerleggen van de infra, maar ook om de vraag hoe zorgen we dat wat er ligt, voldoende gebruikt wordt.”

 

Omgekeerde stroom

Welke ontwikkelingen zien zij? Louwers: “We zien natuurlijk trends als MaaS, deeleconomie, elektrische mobiliteit en smart mobility. Deze trends zijn meer aansprekend voor onze opdrachtgevers in het stedelijke gebied, dan voor onze opdrachtgevers uit het landelijke gebied. Daar gaat het toch vaak over de traditionele verkeerskundige opgaven. We zien dat ‘s ochtends een kern leegloopt en iedereen in zijn auto naar het werkgebied rijdt, en ‘s avonds volgt de stroom de omgekeerde richting. Dat is het verkeerspatroon. Alle nieuwe technieken, deelmobiliteit, MaaS, daar kun je heel veel over praten, maar ik denk dat dat maar voor een klein percentage van de burgers in deze gebieden echt relevant is.”

Lees het hele artikel met Bram Louwers en Jos Wijnen uit het Trendboek Mobiliteit 2019.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.