Schadeclaim TLN in verband met late aanpak stikstofcrisis

donderdag 14 november 2019 Marcel Slofstra 47x gelezen

Transport en Logistiek Nederland (TLN) bereidt een schadeclaim tegen de overheid  voor vanwege schade ontstaan door de stikstof- en PFAS-crisis. Volgens de ondernemersvereniging zijn de maatregelen te beperkt en komen ze te laat.

Het kabinet presenteerde een aantal maatregelen om de stikstofcrisis te lijf te gaan, zodat bouw- en infraprojecten weer doorgang kunnen vinden. Hoewel TLN positief staat tegenover de stikstofmaatregelen, bestaat de vrees dat het effect van de maatregelen te lang op zich zal laten wachten. TLN is niet positief over de oplossingen omtrent het PFAS-probleem.

 

Ontevreden

VNO-NCW en TLN willen de schade voor bedrijven verhalen op de overheid. "Het laten stilstaan van vrachtauto’s kost géld. Het op de bank laten zitten van je werknemers nóg meer geld. Dat geld hebben ondernemers niet’, zegt TLN-directeur Jan Boeve in een verklaring. "En vooral aangezien het ernaar uitziet dat ondernemers voorlopig nog vaak stil moeten blijven staan, onderzoeken wij nu serieus hoe we zo’n schadeclaim gaan aanpakken."

 

PFAS-probleem nog niet opgelost
Boeve: "We zijn op het PFAS-dossier geen steek verder gekomen vandaag. Het kabinet herhaalde de eerder aangekondigde maatregelen. Dat er uiterlijk 1 december een nieuwe norm komt voor het gebruik van grond met PFAS. Die tijd hébben bedrijven niet.’ De PFAS-crisis is voor veel transportbedrijven acuter dan de stikstofcrisis: het grondverzet in Nederland staat nu al grotendeels stil."

 

Stikstof

Over stikstof: "Heel goed dat het kabinet inziet wat er moet gebeuren’, zegt Boeve. ‘Mooi dat het kabinet nu voldoende maatregelen neemt om in ieder geval de belangrijkste woning- en wegenbouwprojecten door te laten gaan. Maar het duurt te lang. Voordat deze maatregelen door de Raad van State goedgekeurd zijn en we het effect zien, zijn we weken tot maanden verder."

 

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 8 van 383

1 2 3 4 5 6

Artikelen 1 tot 8 van 383

1 2 3 4 5 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.