RET wil Nederlandse groene stroom

woensdag 3 juli 2019
timer 1 min

De RET zoekt een energieleverancier die in Nederland groene stroom op kan wekken voor het vervoersbedrijf. Het gaat om 120 miljoen kWh per jaar, voor de komende tien jaar. Hiervoor heeft de RET een aanbesteding uitgezet.

De RET vraagt de energieleverancier die de aanbesteding wint ook om zonnepanelen op diverse van haar gebouwen te plaatsen.

Maurice Unck, algemeen directeur van de RET: “Deze aanbesteding is een volgende stap in de verduurzaming van onze bedrijfsvoering. We zoeken een leverancier die voor het leveren van onze stroom in Nederland nieuwe duurzame opwekcapaciteit bijbouwt. Groene stroom hebben we al, maar met het nieuwe contract neemt de productie van zonne- en/of windenergie in Nederland toe. Zo dragen wij als vervoerder ons steentje bij aan de energietransitie waar we voor staan.”

Het duurt tot minstens 1 januari 2014 voordat alle stroom uit de nieuw te bouwen zonne- en windparken gewonnen kan worden. Tussen 2020 en 2023 koopt de RET duurzame elektriciteit in die voor 100% afkomstig is van bestaande wind of Nederlandse biomassa, met uitzondering van bijstook in kolencentrales.

De RET zal vanaf 2030 alleen nog met elektrische bussen rijden.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.