Recordaantal passagiers op Nederlandse vliegvelden

vrijdag 4 januari 2019 Jan Willem Kerssies 58x gelezen

Het was in het derde kwartaal van 2018 druk op de Nederlandse vliegvelden. In totaal vlogen bijna 22,8 miljoen passagiers van en naar Nederland, dat blijkt uit cijfers van het CBS. Het aantal is 2,6 procent meer dan in hetzelfde kwartaal in 2017.

Evenals het vorige kwartaal kregen de luchthavens van Amsterdam, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Groningen meer passagiers te verwerken.

Schiphol
Luchthaven Schiphol zag in het derde kwartaal van 2018 een kleine twintig miljoen passagiers aankomen en vertrekken. Dat is iets meer dan één procent meer dan een jaar eerder. De groei is de kleinste sinds het eerste kwartaal van 2013. Vrijdag 10 augustus was de drukste dag op de luchthaven. Op deze vrijdag deden in totaal 269 duizend vliegtuigpassagiers Schiphol aan.

Grootste groei voor luchthaven Maastricht
Het aantal passagiers dat via Maastricht Aachen Airport vloog, nam naar verhouding het meest toe van alle Nederlandse luchthavens. Het aantal bestemmingen is flink uitgebreid sinds mei. Het aantal passagiers verdubbelde van 67 duizend in het derde kwartaal van 2017 naar 135 duizend in het derde kwartaal in 2018.


Bron:
CBS

Recordzomer voor Eindhoven en Rotterdam
Eindhoven en Rotterdam The Hague Airport beleefden dit jaar een recordzomer. In de maanden juli, augustus en september verwerkte Eindhoven bijna 1,9 miljoen passagiers, 10,4 procent meer dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Via Rotterdam The Hague vlogen 686 duizend passagiers, 18,9 procent meer dan in 2017. Op beide luchthavens stonden Malaga en Alicante in de top 3 van populairste bestemmingen. Vanaf Eindhoven vlogen daarnaast veel reizigers naar Budapest. Vanaf Rotterdam was Faro de populairste bestemming.

Vliegveld Groningen Eelde zag het aantal reizigers met 16,8 procent stijgen in het derde kwartaal van 2018.

Bekijk hier de Kwartaalmonitor luchtvaart van het CBS.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.