RDW gaat Stint opnieuw keuren

woensdag 12 juni 2019 Marcel Slofstra 115x gelezen

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) zal deze week de Stint opnieuw keuren, nadat deze diverse aanpassingen heeft gekregen om de veiligheid te verhogen. Dat meldt het AD en de fabrikant van de Stint.

 

Na het ongeval met een Stint bij een spoorwegovergang in Oss eind 2018 was de toelating voor de Stint ingetrokken.

 

Het voertuig heeft een aantal aanpassingen ondergaan, zoals een aanpassing in het remsysteem zodat de Stint niet meer op de motor afremt. De fabrikant hoopt dat daarmee de Stint weer als voldoende veilig gekeurd kan worden door de RDW en uiteindelijk de weg weer op mag.

 

De Stint valt in de categorie 'bijzondere bromfietsen' waar april dit jaar nieuwe toelatingsregels voor zijn opgesteld. De Stint wordt dan ook volgens de nieuwe regels herkeurd.

 

De huidige keuring betreft een pre-keuring; na deze keuring krijgt de fabrikant advies over de aanpassingen en kan daarna een aanvraag voor een formele keuring indienen.

 

Edwin Renzen, bedenker van de Stint: "Ons doel is om voor het einde van de zomervakantie 1500 nieuwe stints te leveren. Dat wordt krap, maar ik denk dat we dat gaan redden."

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

  • Drie grootste steden doen het goed in Benchmark Openbaar Laden Drie grootste steden doen het goed in Benchmark Openbaar Laden Net als voorgaande jaren heeft Over Morgen de Benchmark Openbaar Laden uitgebracht. Daarin wordt een beeld geschetst in hoeverre gemeenten voorbereid zijn op het aantal... 13 augustus Jan Willem Kerssies
  • Wat voor effect heeft Brexit op de zeehavens? Wat voor effect heeft Brexit op de zeehavens? Er zijn veel trends die op Nederlandse zeehavens afkomen: de energietransitie, toenemend protectionisme, digitalisering en nog veel meer. Het KiM onderzocht wat het effect van... 12 augustus Martijn van der Horst en Saeda Moorman
  • Consultatie wetsvoorstel implementatie Telecomcode Consultatie wetsvoorstel implementatie Telecomcode Op 16 juli 2019 is de consultatie van het wetsvoorstel implementatie van de nieuwe telecomrichtlijnen ( Telecomcode) gestart. Dit wetsvoorstel heeft grote gevolgen voor het... 9 augustus Jan Willem Kerssies

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.