RDW gaat Stint opnieuw keuren

woensdag 12 juni 2019 Marcel Slofstra 66x gelezen

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) zal deze week de Stint opnieuw keuren, nadat deze diverse aanpassingen heeft gekregen om de veiligheid te verhogen. Dat meldt het AD en de fabrikant van de Stint.

 

Na het ongeval met een Stint bij een spoorwegovergang in Oss eind 2018 was de toelating voor de Stint ingetrokken.

 

Het voertuig heeft een aantal aanpassingen ondergaan, zoals een aanpassing in het remsysteem zodat de Stint niet meer op de motor afremt. De fabrikant hoopt dat daarmee de Stint weer als voldoende veilig gekeurd kan worden door de RDW en uiteindelijk de weg weer op mag.

 

De Stint valt in de categorie 'bijzondere bromfietsen' waar april dit jaar nieuwe toelatingsregels voor zijn opgesteld. De Stint wordt dan ook volgens de nieuwe regels herkeurd.

 

De huidige keuring betreft een pre-keuring; na deze keuring krijgt de fabrikant advies over de aanpassingen en kan daarna een aanvraag voor een formele keuring indienen.

 

Edwin Renzen, bedenker van de Stint: "Ons doel is om voor het einde van de zomervakantie 1500 nieuwe stints te leveren. Dat wordt krap, maar ik denk dat we dat gaan redden."

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

  • Nederlanders positief over deelvervoer Nederlanders positief over deelvervoer Nederlanders staan positief tegenover deelvervoer en Mobility as a Service, blijkt uit de Kwartaalmonitor Duurzaamheid van ABN AMRO. De kwartaalmonitor is een onderzoek onder... 17 juni Marcel Slofstra
  • Minister Grapperhaus wil roekeloos verkeersgedrag harder bestraffen Minister Grapperhaus wil roekeloos verkeersgedrag harder bestraffen Ernstige verkeersdelicten waarmee de veiligheid van anderen in gevaar wordt gebracht, moeten strenger worden bestraft. Dat zei Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid)... 14 juni Marcel Slofstra
  • Omzet transportsector met 4,6 procent gestegen Omzet transportsector met 4,6 procent gestegen De omzet van de Nederlandse transportsector is afgelopen jaar met 4,6 procent gestegen. Dat meldt het CBS op basis van recente kwartaalcijfers. Koeriersbedrijven noteerden ruim... 13 juni Marcel Slofstra

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.