Raaijland College Venray wint ontwerpwedstrijd 'smart op de fiets'

vrijdag 17 mei 2019
timer 2 min

Leerlinge Rojda van het Raaijlandcollege in Venray heeft met haar ontwerp de wedstrijd 'smart op de fiets' gewonnen. Het winnende ontwerp zal gebruikt worden in de campagne. 'Smart op de fiets' is bedoeld om jongeren bewust te maken van het belang om de smartphone niet in de hand te hebben terwijl je fietst.

Aan de wedstrijd deden eerste- en tweedeklassers van middelbare scholen in Limburg mee. De winnaar mag samen met de hele klas naar Movie Park Germany. Rojda ontving de prijs uit handen van gedeputeerde Eric Geurts (verkeersveiligheid).

De jury bestond uit twee leerlingen van Het Kwadrant (Weert), Henk Kievit (Politie Limburg), Cécile van Hersten (Regionaal Mobiliteitsoverleg Noord Limburg), Astrid Hahnraths (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg) en Nieki Kleinen (VVN). Het winnende ontwerp is gekozen uit zeventig inzendingen.

Kort en duidelijk
De poster van Rojda hangt vanaf komend schooljaar in alle scholen voor basis- en voortgezet onderwijs in Limburg.  De boodschap op haar poster is: “Onderweg? Telefoon weg!”, en is helemaal met de hand getekend.

De juryleden noemen de slogan ‘kort en duidelijk en sterk door eenvoud’. Ze vinden de poster bovendien erg creatief, en met eigen hand getekend, waarbij de boodschap duidelijk overkomt.

Jongeren bereiken

Nieki Kleinen, coördinator van 'smart op de fiets': "De resultaten zijn pas op de lange termijn meetbaar, maar een begin is gemaakt. Het is al belangrijk dat jongeren over het onderwerp nadenken. Dat vergroot de kans aanzienlijk dat ze de telefoon ook werkelijk in hun tas of broekzak laten zitten tijdens het fietsen."

Initiatiefnemers
Smart Op De Fiets is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) , in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en de Regionale Mobiliteitsoverleggen (RMO’s) Noord Limburg, Parkstad, Maastricht-Heuvelland, Westelijke Mijnstreek en Midden Limburg. Ook de politie is nauw bij de campagne betrokken, net als de deelnemende middelbare scholen in de regio’s.

Heeft u zich al ingeschreven voor het Nationaal Fietscongres?

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.