Parkeren Schiphol

donderdag 10 oktober 2019
timer 2 min

Woon je ver van de luchthaven en vertrekt je vlucht vroeg in de ochtend? Dan is de auto meestal de enige manier om op tijd in te checken op de luchthaven. Parkeren op het vliegveld kost geld en soms is het parkeerkaartje zelfs duurder dan het vliegticket.

Vergelijken van aanbieders
Bij Schiphol parkeren heb je de keuze uit verschillende parkeerproducten. Voor parkeren tot 48 uur, bijvoorbeeld voor een korte reis of het halen of brengen van een persoon, is P1 kort parkeren ingericht. Voor langer parkeren heeft Schiphol P3 (Lang Parkeren) of P4 (Basic Parking) ingericht. Vanaf P3 vertrekt er iedere tien minuten een gratis snelbus, die je in vijf minuten naar de vertrekhal brengt. Bij P6 Valet Parking kun je de auto tot aan de vertrekhal parkeren. Medewerkers rijden de auto naar een parkeerplaats.

Bij lang parkeren is vooraf reserveren gewenst en bij valet parkeren een noodzaak. Bij reserveren wordt dikwijls een gunstiger parkeertarief berekend. Schiphol kent vele bedrijven die parkeren aanbieden. Er is een speciale parkeervergelijkingssite waarmee je verschillende bedrijven kunt vergelijken.

Shuttle en valet parkeren
Er zijn drie mogelijkheden met lang parkeren. Je kunt de auto zelf parkeren op een Basic parking (P4) of je kiest voor shuttle parking (P3) waarbij je zelf de auto op een parkeerplaats rijdt en vervolgens met een snelbus naar de luchthaven wordt gebracht. Deze busdienst rijdt zeer frequent en is gratis. Valet parkeren is een service waarbij een parkeermedewerker de auto wegbrengt en weer ophaalt. Zelf kun je tot aan de toegangsdeur van de vertrekhal de auto neerzetten. Dit levert tijdwinst en comfort op. Je hoeft immers minder te lopen met de bagage. Deze chauffeurs- en parkeerservice heeft natuurlijk een ander tarief dan het P4 parkeren.

Schiphol is de derde grootste luchthaven in Europa en ontvangt jaarlijks 51 miljoen reizigers. Ofschoon Schiphol uitstekend bereikbaar is met het openbaar vervoer, komt het merendeel van de vliegreizigers met de auto naar de luchthaven. Er zijn in totaal 26.500 parkeerplaatsen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.