Op meer plekken groenere benzine beschikbaar

maandag 28 januari 2019
timer 1 min
Automobilisten kunnen vanaf 1 oktober dit jaar op veel meer plekken groenere benzine tanken. Tankstations met twee of meer tankinstallaties voor benzine zijn dan verplicht om bij minimaal de helft van hun vulpistolen E10 aan te bieden. De ministerraad heeft hiermee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

In het regeerakkoord is opgenomen dat uiterlijk in 2030 alle nieuwe auto’s emissieloos moeten zijn. Met de grotere beschikbaarheid van groenere benzine rijden ook de auto’s die mensen reeds in bezit hebben schoner, want met het gebruik van E10 worden minder fossiele brandstoffen verbruikt.


Campagne
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat start samen met consumentenorganisaties, garagehouders en autofabrikanten later dit jaar een informatiecampagne om automobilisten te informeren over het rijden op E10.


Maximaal 10 procent bio-ethanol
De meeste tankstations in Nederland bieden voornamelijk E5-benzine aan. Deze benzine bevat maximaal 5 procent bio-ethanol. Veel auto’s, maar niet alle, zijn al geschikt voor E10, een brandstof die tussen de 7,5 en 10 procent bio-ethanol bevat.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.