Omzet transportsector met 4,6 procent gestegen

donderdag 13 juni 2019 Marcel Slofstra 35x gelezen

De omzet van de Nederlandse transportsector is afgelopen jaar met 4,6 procent gestegen. Dat meldt het CBS op basis van recente kwartaalcijfers. Koeriersbedrijven noteerden ruim 13 procent meer omzet, luchtvaarbedrijven 0,3 procent.

 

De volledige transportsector behaalde meer omzet. De sector noteert al tien kwartalen op rij onafgebroken groei. De omzet van koeriersbedrijven stijgt sinds 2010, dankzij de toename van online bestellingen. De omzet internetverkopen was in het eerste kwartaal 16,6 procent hoger.

 

Luchtvaart

De omzet van de luchtvaartsector steeg met 0,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De stijging is te danken aan meer omzet bij het goederenvervoer in de lucht. De omzet uit vliegtickets voor passagiers is juist gedaald. De luchtvaartmaatschappijen vervoerden wel meer reizigers, maar de prijzen van de vliegtickets waren lager dan vorig jaar.

 

Binnenvaart

De omzet van de binnenvaartbedrijven was bijna 11 procent hoger. De schepen konden minder vervoeren door de lage waterstand, waardoor er meer schepen nodig waren om de vrachten te vervoeren. Schippers konden daardoor hogere vrachttarieven bedingen en kregen ook een laagwatertoeslag.

Wegvervoer
Bedrijven in het goederenwegvervoer boekten 5,7 procent meer omzet. De omzet in deze branche is al vanaf het laatste kwartaal van 2013 elk kwartaal hoger dan een jaar eerder.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

  • Significante stijging aantal snelwegongevallen Significante stijging aantal snelwegongevallen Het aantal ongevallen op snelwegen is in de periode 2013-2018 toegenomen van 17 duizend tot 38 duizend. Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers op snelwegen is in dezelfde... 14 oktober Marcel Slofstra
  • Vereniging Infra Ontwerp verzet de bakens Vereniging Infra Ontwerp verzet de bakens Wegontwerp is een specialisme binnen de verkeerskunde dat steeds meer in samenhang moet worden uitgevoerd om mede vorm te geven aan bredere maatschappelijke thema’s, zoals smart... 11 oktober Nettie Bakker
  • NVC 2019: Wegmarkering op fietspaden: Waarom, waar en hoe? NVC 2019: Wegmarkering op fietspaden: Waarom, waar en hoe? Er wordt steeds meer gefietst in Nederland. De fietspaden worden drukker bevolkt door een steeds gevarieerdere groep fietsers: denk bijvoorbeeld aan meer oudere fietsers op een... 11 oktober Bas Hendriksen, Verkeerskundige...

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.