NVC sessieronde 3: Verkeersongevallen op de kaart en Gedragsverandering

woensdag 23 oktober 2019
timer 3 min

Op 31 oktober bent u van harte welkom op het Nationaal verkeerskundecongres in Den Haag. U kunt onder andere kiezen uit de volgende sessies tijdens sessieronde 3: Meer verkeersongevallen op de kaart in Utrecht en Gedragsverandering, zo doe je dat! Heeft u zich al aangemeld?

Meer verkeersongevallen op de kaart in Utrecht

In de provincie Utrecht is een samenwerking opgestart tussen de provincie en gemeente Utrecht, ziekenhuizen, ambulancedienst en VeiligheidNL waarbij gegevens over verkeersongevallen worden verzameld. Sinds 1 april 2019 registreren vier Spoedeisende Hulp afdelingen (SEH’s) in de provincie Utrecht verkeersongevallen, levert de ambulancedienst haar data over verkeersongevallen en worden er patiëntenenquêtes uitgedeeld op de vier deelnemende SEH’s. Daarmee krijgt Utrecht sneller, meer en veel gedetailleerdere ongevallenkenmerken tot haar beschikking dan voorheen.
 
Bekijk hier de ingezonden paper

Deze sessie wordt verzorgd door Anco Verstraaten (Provincie Utrecht) en Susanne Nijman (VeiligheidNL)


Gedragsverandering, zo doe je dat!

Sjees Gangmakers
Werkgeverscampagne Sjees Gangmakers verleidt werkgevers om te starten met fietsstimulering. Basis is de klantreis die de werkgever doorloopt wanneer hij het fietsgebruik binnen de organisatie wil vergroten. Concrete producten ondersteunen bij het gedragsveranderingsproces: bewust worden dat je iets met fietsstimulering kan, inzicht krijgen in het handelingsperspectief, aanspraak maken op de intentie om tot actie over te gaan, daadwerkelijk fietsen stimuleren, dit blijven doen en het vervolgens uitdragen aan anderen. De campagne vindt zijn oorsprong bij het Brabant Mobiliteitsnetwerk (vormgever Brabantse werkgeversbenadering) èn Ons Brabant Fietst (projectorganisatie om meer Brabanders op de fiets te krijgen). Deze nieuwe werkgeversbenadering fiets helpt om het MKB te bereiken en aan te zetten tot actie. Samen met publiekscampagne Sjees vormt Sjees Gangmakers een krachtig samenspel en wordt er ingezet op gedragsverandering van werkgever èn werknemer.
Bekijk de ingezonden paper

Fietsmaatjes
Medewerkers die werkzaam zijn in Overijssel worden vanaf 3 juni beloond voor iedere dag dat zij geregistreerd met een app naar hun werk fietsen. De fietsactie, die een half jaar duurt, moet in Overijssel het fietsgebruik verder stimuleren en het autogebruik verminderen. De fietsactie is een initiatief van de provincie Overijssel.
Binnen de fietsactie Fietsmaatjes kunnen medewerkers elkaar stimuleren om naar het werk te fietsen. Een ervaren fietser (buddy) stelt een team samen met collega’s die met de auto naar het werk rijden en in de actieperiode willen gaan fietsen. Buddy én deelnemers krijgen voor elke gefietste dag een financiële beloning. Ruim 5.000 medewerkers doen dit jaar mee aan Fietsmaatjes.
Bekijk de ingezonden paper
 
Deze sessie wordt verzorgd door Rene Teeuwen (Provincie Overijssel) en Brigitta Jansen (XTNT)


 

Nationaal verkeerskundecongres

Dit jaar is de tiende editie van het Nationaal verkeerskundecongres, op 30 en 31 oktober in Den Haag. De ideale gelegenheid om kennis op te doen, uw netwerk te onderhouden en op de hoogte te blijven over de ontwikkeling uit uw vakgebied. Lees hier meer.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.