New Mobility Foundation en de Zonnebloem werken samen aan mobiliteit voor iedereen

vrijdag 28 juni 2019
timer 2 min

Stichting de Zonnebloem en de New Mobility Foundation slaan de handen ineen voor betere mobiliteit voor iedereen, ook voor mensen voor wie mobiliteit niet goed toegankelijk is. Mensen met een lichamelijke beperking gaan het recent gepresenteerde Deltaplan Mobiliteit beoordelen.

Volgens de New Mobility Foundation en de Zonnebloem zijn er een miljoen Nederlanders die onvoldoende toegang tot mobiliteit hebben. Recent presentterde de Mobiliteitsalliantie het Deltaplan Mobiliteit. New Mobility Foundation en de Zonnebloem laten hun achterban dit plan toetsen.

De twee partners willen, als de toetsing succesvol verloopt, vaker mobiliteitsplannen aan een kritische toets onderwerpen.

Jan Peter Balkenende, voorzitter van New Mobility Foundation: “We moeten niet praten over, maar met de kwetsbaren in onze samenleving. Alleen door nauwe betrokkenheid van deze doelgroep bij de ontwikkeling van mobiliteitsbeleid, kunnen we voor hen effectief obstakels in de mobiliteit wegnemen en de participatie aan onze samenleving verbeteren.”


Zonnebloemdirecteur Marc Damen: “Al zeventig jaar streeft de Zonnebloem naar een inclusieve samenleving voor mensen met een lichamelijke beperking. Wij zijn koploper op het gebied van concepten die de mobiliteit voor deze mensen bevorderen zoals onze Zonnebloemauto. Met deze samenwerking zetten wij een belangrijke stap naar een meer inclusief mobiliteitssysteem en een samenleving waar iedereen aan mee kan doen.” 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.