NDW gaat ook fietsdata verzamelen

woensdag 25 september 2019 Marcel Slofstra 106x gelezen

De Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW) gaat vanaf dit najaar ook aan de slag om fietsdata toegankelijk te maken.

De NDW gaat, in het kader van het programma 'Talking Bikes' van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, fietsdata verzamelen. Talking Bikes is er op gericht om fietsverkeer beter aan te laten sluiten op Talking Traffic.

Data aankopen

De NDW wil data gaan aankopen van partijen die diensten leveren aan fietsers, zoals bijvoorbeeld sportapp Strava. De NDW wil vanaf dit najaar data gaan inkopen. De data moet in 2020 beschikbaar komen. Op deze manier wil de NDW voorkomen dat bijvoorbeeld gemeenten en provincies zelf data gaan verzamelen en zelf expertise moeten gaan opbouwen.

 

Voorwaarde voor levering van de data is dat de data gebruikt wordt rondom intelligente verkeersregelinstallaties en bijbehorende applicaties.

 

Nationaal Verkeerskundecongres
Op donderdag 31 oktober is de provincie Zuid-Holland gastheer van het Nationaal Verkeerskundecongres, al 10 jaar een begrip in de mobiliteitswereld. Dit allround congres biedt zowel nieuwe vakkennis, volgt vakontwikkelingen op de voet en vertaalt dit naar actuele en toekomstige competenties van de vakprofessional.

Komt u ook meepraten over úw vakgebied, op 31 oktober in Den Haag?
Lees hier meer.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.