Milieudefensie overhandigt petitie voor duurzaam verkeer

donderdag 7 maart 2019 Marcel Slofstra 50x gelezen

Vandaag overhandigt Milieudefensie, samen met Luchtwachters een petitie aan politici. Op een verkeersbord dat de politici aangeboden krijgen, staat dat ruim 30.000 mensen in Nederland duurzaam verkeer en gezonde lucht willen.

De politici kunnen ook hun handtekening plaatsen op het bord om daarmee de petitie te ondersteunen. Met de actie hopen Milieudefensie en de ondertekenaars dat de politiek gaat zorgen voor echt gezonde lucht en meer gaat investeren in openbaar vervoer, fietsen, wandelen en elektrische deelauto’s.

Luchtkwaliteit
Het aanbieden van de petitie is voorafgaand aan het algemeen overleg Leefomgeving vandaag in de Tweede Kamer. Dit overleg stelt het onderwerp luchtkwaliteit centraal.

Bram van Liere, woordvoerder Milieudefensie: “De tienduizenden handtekeningen laten zien dat, naast Milieudefensie, heel veel mensen willen dat Nederland veel meer doet om voor gezonde lucht te zorgen. Er zijn genoeg oplossingen voorhanden, maar toch doet de overheid al jaren te weinig. En dat terwijl er jaarlijks duizenden mensen vroegtijdig overlijden door ongezonde lucht. Dit kan zo niet langer. Vandaag vragen we politici om zich actief in te gaan zetten voor gezonde lucht en duurzaam verkeer.”


Petitie

Milieudefensie, de Luchtwachters en bezorgde burgers die de petitie ondertekend hebben, willen écht gezonde lucht zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert. De waarden die de WHO adviseert zijn strenger en beschermen onze gezondheid beter dan de normen die de Europese luchtkwaliteitswet voorschrijft.

De ondertekenaars overhandigen een verkeersbord waar de aanwezige politici hun handtekening op het bord kunnen zetten om zo beloven hiermee aan de slag te gaan. Luchtwachter en ondertekenaar van de petitie Petra Schut uit Delft: “Ik heb mijn handtekening gezet omdat ik elke dag op mijn fiets de uitstoot van scooters en auto’s inadem. Daar krijg ik hoofdpijn van. Ik probeer daarom zo min mogelijk te fietsen om maar niet die uitstoot in te hoeven ademen. Dat is natuurlijk de wereld op zijn kop. De overheid. De overheid moet écht veel meer doen en inzetten op duurzaam verkeer. We hebben recht op gezonde lucht.”

Lees ook: start hoger beroep voor gezonde lucht

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.