MENSenSTRAAT houdt pleidooi voor hernieuwde belangenbehartiging voetgangers

dinsdag 8 oktober 2019
timer 1 min

Op 9 oktober vindt tijdens de internationale voetgangersconferentie Walk21 in Rotterdam de aftrap plaats van het Platform Ruimte voor Lopen. MENSenSTRAAT grijpt de gebeurtenis aan om op te roepen tot hernieuwde belangenbehartiging voor voetgangers.

MENSenSTRAAT is één van de partners van het Platform Ruimte voor Lopen. Wel vindt de vrijwilligersvereniging dat het platform teveel gericht is op méér lopen voor wie die keuze heeft en de maatschappelijke voordelen van lopen, en dat er te weinig aandacht is voor veilige ruimte en noodzakelijke voorzieningen, ook voor kwetsbare voetgangers.  

Circa twintig jaar geleden fuseerden Kinderen Voorrang en de Voetgangersvereniging samen met VVN tot 3VO. 3VO is nadien hernoemd naar VVN. Destijds is toen MENSenSTRAAT opgericht, een vrijwilligersvereniging gericht op voetgangers en openbare ruimte.

Lees hier meer.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.