Leaserijders zien af van elektrische auto's

donderdag 11 juli 2019
timer 1 min
Veel leaserijders reageren negatief op de verhoging van de bijtelling voor elektrische voertuigen. Ook de verlaging van het subsidieplafond voor aanschaf van elektrische auto's schiet veel zakelijke rijders in het verkeerde keelgat. Sommige leaserijders zien zelfs af van de levering van hun elektrische voertuig, meldt het Financieel Dagblad.

De overheid besloot in het klimaatakkoord om de bijtelling voor elektrische auto's te verhogen van vier naar acht procent, net als de wegenbelasting op deze voertuigen. Ook de stimuleringsmaatregelen worden aangescherpt. De grens voor een lagere bijtelling (ten opzichte van auto's met een verbrandingsmotor) gaat van 50.000 euro naar 45.000 euro, en in 2021 naar 40.000 euro.

Het Financieel Dagblad meldt dat organisaties met veel leaseauto's merken dat veel medewerkers klagen over de nieuwe regels of hun nieuwe voertuig zelfs helemaal willen annuleren. Ook proberen veel leaserijders hun elektrische auto nog dit jaar geleverd te krijgen. Dat is in de meeste gevallen tevergeefs.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.