Laadbehoefte elektrische stadsdistributie in kaart gebracht

dinsdag 19 november 2019 Marcel Slofstra 78x gelezen

ElaadNL heeft in de outlook 'Volgeladen naar zero-emissie stadslogistiek' de laadbehoefte én laadmogelijkheden voor elektrische stadsdistributie in kaart gebracht.

Het rapport is opgesteld door onderzoekers van ElaadNL. De verwachting is dat in 2030 meer dan de helft van alle vrachtwagens die ingezet worden voor stadslogistiek elektrisch zal zijn, onder andere door de invoering van zero-emissiezones. Ook de daling van batterijprijzen - en daarmee van elektrische vrachtwagens - speelt hierbij een rol.

 

ElaadNL wil met de vooruitblik de laadbehoefte en laadmogelijkheden voor e-trucks in stedelijk gebied in kaart brengen. Nederland telt op dit moment 143 zware bedrijfswagens, waarvan ongeveer 30 duizend voor stadslogistiek. Slechts 0,1 procent van alle vrachtwagens is momenteel elektrisch. ElaadNL voorziet vanaf 2023 een snelle verandering hierin.

 

ElaadNL voorspelt een omslagpunt tussen 2023 en 2026, op dat moment zal een elektrische vrachtwagen in veel gevallen economisch aantrekkelijker zijn dan een dieselvrachtwagen.

 

Bron: ElaadNL.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 8 van 383

1 2 3 4 5 6

Artikelen 1 tot 8 van 383

1 2 3 4 5 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.