KiM onderzoekt trends en hun invloed op zeehavens

dinsdag 9 juli 2019
timer 1 min
In de publicatie ‘Trends en hun invloed op zeehavens’ geeft het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) een overzicht van lopende en komende ontwikkelingen voor de havensector. Ook verkent het KiM hoe België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië in hun zeehavenbeleid omgaan met deze trends.

De studie is gemaakt op verzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Aanleiding is de Havennota die komend najaar zal verschijnen met daarin de visie van het ministerie op de toekomst van het mainportbeleid en mainport Rotterdam.

Het KiM onderscheidt vijf megatrends. De reikwijdte van deze trends gaat veel verder dan zeehavens alleen. Zij hebben een belangrijke invloed op de hele samenleving. De megatrends zijn, Digitalisering, Energietransitie, Extreme weersituaties en klimaatverandering, Anders en efficiënter werken en ten slotte Veranderende politieke en economische orde.

Lees hier de hele studie.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.