KiM onderzoek ‘Mobility-as-a-Service onder de loep’

vrijdag 13 september 2019 Marcel Slofstra 149x gelezen

Het Kennisinstituut voor Mobiliteit (KiM) heeft een enquête uitgevoerd onder Mobility as a Service (MaaS)-experts. Uit de enquête komt een veelbelovend beeld over MaaS naar voren. De resultaten heeft het KiM gepubliceerd in het onderzoek 'Mobility- as-a-Service onder de loep'.

MaaS blijkt voor interessant voor jonge stedelingen. MaaS kan zorgen voor betere marktwerking in het kader van personenmobiliteit en een bijdrage leveren aan het verminderen van de dominante positie van de eigen auto.

Het blijft wel de vraag of MaaS aansluit op de behoefte van potentiële gebruikers. De reizigers zijn vooral geïnteresseerd in betrouwbaarheid, veiligheid en het gebruik van een eigen voertuig.

In het onderzoekrapport komen de definitie van MaaS, de potentie van MaaS, de toegevoegde waarde van MaaS voor de gebruikers én voor de samenleving aan de orde. De resultaten van dit onderzoek zijn gebaseerd op de analyses van online vragenlijsten die zijn uitgezet onder MaaS-experts en onder potentiële gebruikers.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 8 van 389

1 2 3 4 5 6

Artikelen 1 tot 8 van 389

1 2 3 4 5 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.