Kandidaat-Europarlementariërs beloven zich in te zetten voor de fiets

donderdag 23 mei 2019
timer 1 min
Meer dan 400 kandidaat-Europarlementariërs hebben een belofte gedaan om zich op Europees niveau in te gaan zetten voor de fiets. De European Cyclists’ Federation (EFC) legde aan alle kandidaten een vragenlijst voor. 92 procent van de deelnemers is bereid de investeringen in fietsprojecten te verdubbelen.

Een meerderheid is bereid het budget voor fietsprojecten te verdubbelen van 1,5 procent naar 3 procent van het Europese mobiliteitsbudget. 39 procent wil dit verhogen naar 10 procent. Iets meer dan de helft wil bovendien dat er verplichte minimum kwaliteitseisen komen voor alle nieuwe fietsinfrastructuur in de EU.

Getting Into Gear

Verschillende plannen zijn samengebracht in het manifest ‘Getting Into Gear, Cycling fort he 2020s’. Doelstelling hierbij is om de hoeveelheid slachtoffers in 2030 gehalveerd moet zijn.

Een van de voorstellen is om auto's verplicht te voorzien van Intelligent Speed Assistance. Daarnaast moet de kwaliteit van de infrastructuur omhoog. Volgens het manifest worden in de EU bij veel infrastructuurprojecten te weinig rekening gehouden met de fietser.

Lees hier meer.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.