IRP Durgerdam en Prins Hendrikzanddijk Texel winnaars WOW-prijs

woensdag 25 september 2019
timer 2 min

Tijdens de landelijke WOW-dag voor weg-, vaarweg en

waterbeheerders werden de winnaars van de tweejaarlijkse WOW-prijs bekendgemaakt. Het Integraal Ruimtelijk Programma(IRP) Durgerdam mocht zich verheugen in de juryprijs, de Prins Hendrikzanddijk op Texel won de publieksprijs.

Platform WOW wil kennisdeling en samenwerking tussen weg- vaarweg- en waterbeheerders bij de overheid stimuleren. De prijs is bedoeld om beheerders aan te moedigen om meer samen te werken, vooral ook buiten de eigen organisatie.

De juryprijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro om het project verder op weg te helpen, de publieksprijs bedraagt 5.000 euro. De prijs gaat echter niet alleen om het geld, maar ook om de (media)aandacht binnen het vakgebied. Dit jaar kwamen er 37 aanmeldingen binnen voor de WOW-prijs.

IRP Durgerdam
Het Intergaal Ruimtelijk Programma Durgerdam bevat de uitgangspunten voor het ontwerp van de dijk door en langs Durgerdam, en het ontwerp van de openbare ruimte in het Noord-Hollandse dorp. Het plan is ontstaan door samenwerking van burgers, bedrijven en betrokken overheden: het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de gemeente Amsterdam en de provincie Noord-Holland.

“Zó hoor je dat als overheid samen met burgers en andere stakeholders te doen” aldus Renze van Houten van Waternet, Sieds Hoitinga van de provincie Friesland en Arno Valkhof van Rijkswaterstaat. “De mate van burgerparticipatie gaf de doorslag bij onze keuze.”

Prins Hendrikzanddijk op Texel
De Prins Hendrikzanddijk is drie kilometer lang en ligt langs de Waddenzee op Texel. De dijk is door middel van zand op natuurlijke wijze versterkt. Het idee van de zandige versterking kwam van diverse belangenorganisaties op Texel, waardoor landbouwgrond gespaard is gebleven.

Nationaal Verkeerskundecongres

Op donderdag 31 oktober is de provincie Zuid-Holland gastheer van het Nationaal verkeerskundecongres. Dit allround congres is al 10 jaar een begrip in de mobiliteitswereld. Dit allround congres biedt zowel nieuwe vakkennis, volgt vakontwikkelingen op de voet en vertaalt dit naar actuele en toekomstige competenties van de vakprofessional. In 10 jaar zijn we uitgegroeid tot een begrip in de mobiliteitswereld. 

Komt u ook?

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.