Innovatiedeal Rijkswaterstaat en Economische Zaken

maandag 8 juli 2019
timer 2 min

Luuk Klomp, plaatsvervangend directeur Innovatie en Kennis van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Jessie van der Linden, directeur Markt en Inkoop van Rijkswaterstaat, hebben de ‘Innovatiedeal Open Leeromgeving’ getekend.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat gaat de verdere ontwikkeling van de Open Leeromgeving ondersteunen. Zo worden bedrijven en startups met een innovatiecompetitie uitgedaagd om innovaties te ontwikkelen binnen het thema ‘circulaire viaducten en bruggen’.

"Innovaties zijn onmisbaar om oplossingen te vinden voor grote opgaven op bijvoorbeeld het terrein van klimaat en circulariteit", aldus Klomp. "Om te kunnen innoveren is samenwerking cruciaal. De Open Leeromgeving is een inspirerende manier om partijen samen te brengen om specifieke uitdagingen binnen de sector op te halen. Mooi om zo gezamenlijk toe te werken naar een SBIR-traject waarin bedrijven haalbaarheidsstudies doen en prototypes opleveren zodat Rijkswaterstaat, de sector en de bedrijven weer een extra stap kunnen zetten."

"Circulariteit is een belangrijk onderdeel van de duurzaamheidsdoelstelling van het kabinet en dus van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Wij moeten het beleid doorvertalen in onze projecten en echt letterlijk handen en voeten geven. Daarom is het zaak om de keten goed te organiseren. Naast samenwerking met de markt, bekrachtigt deze deal ook samenwerking tussen publieke organisaties. Door van elkaars kennis en kunde gebruik te maken, verrijk je elkaar en ontstaat een olievlekwerking.", zegt Van der Linden.

Open Leeromgeving Circulaire Viaducten en Bruggen
In de Open Leeromgeving, een initiatief van De Bouwcampus en Rijkswaterstaat, wisselen marktpartijen, overheden en kennisinstellingen kennis en ervaringen uit over innovaties in de bouw. Lees hier meer.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.