GroenLinks: richtlijn bomenkap langs N-wegen nodig

woensdag 15 mei 2019 Marcel Slofstra 77x gelezen

Tweede Kamer-lid Suzanne Kröger van oppositiepartij GroenLinks vraagt minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) om alternatieven voor bomenkap langs N-wegen. Nu worden vaak bomen gekapt om de veiligheid te verbeteren.

 

De partij stelt de vraag aan de minister naar aanleiding van het plan van de provincie Gelderland om 343 eiken te laten kappen langs de N319 in de Achterhoek.

 

Minister van Nieuwenhuizen stelde in 2018 50 miljoen euro beschikbaar om de bermen langs provinciale wegen veiliger te maken.

 

Vorig jaar stelde minister Van Nieuwenhuizen 50 miljoen beschikbaar om de bermen langs N-wegen veiliger te maken. GroenLinks vreest dat hierdoor oud landschap verdwijnt. Provincies zouden te gemakkelijk en radicaal kiezen voor het kappen van bomen, en niet voldoende onderzoeken of er betere alternatieven zijn, zoals snelheidsverlaging en verkeerscontroles.

 

Kröger vraagt de minister daarom een richtlijn hiervoor op te stellen. Bomenkap moet een uiterst middel zijn, bevestigt de minister, want soms biedt het verharden van de berm of het plaatsen van vangrails uitkomst. Van Nieuwenhuizen benadrukt dat provincies de gevolgen voor duurzaamheid en de natuur goed moeten onderbouwen om in aanmerking te komen voor het geld dat ze beschikbaar heeft gesteld.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 7 tot 9 van 10

1 2 3 4

  • Wat voor effect heeft Brexit op de zeehavens? Wat voor effect heeft Brexit op de zeehavens? Er zijn veel trends die op Nederlandse zeehavens afkomen: de energietransitie, toenemend protectionisme, digitalisering en nog veel meer. Het KiM onderzocht wat het effect van... 12 augustus Martijn van der Horst en Saeda Moorman
  • Consultatie wetsvoorstel implementatie Telecomcode Consultatie wetsvoorstel implementatie Telecomcode Op 16 juli 2019 is de consultatie van het wetsvoorstel implementatie van de nieuwe telecomrichtlijnen ( Telecomcode) gestart. Dit wetsvoorstel heeft grote gevolgen voor het... 9 augustus Jan Willem Kerssies
  • ‘Tijd dat de minister ingrijpt bij Kiwa' ‘Tijd dat de minister ingrijpt bij Kiwa' Kiwa, het bedrijf dat van de overheid in Nederland als enige tachograafkaarten mag leveren, houdt de prijs van die kaarten buitenproportioneel hoog, waardoor Nederlandse... 9 augustus Jan Willem Kerssies

Artikelen 7 tot 9 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.