Gouden RAI-wiel voor Fastned

dinsdag 26 maart 2019
timer 2 min

Fastned mocht tijdens het RAI-mobiliteitsdiner het gouden RAI-wiel in ontvangst nemen. Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) overhandigde het wiel. Fastned ontving het wiel vanwege de inspanningen om elektrisch rijden te stimuleren.

Fastned is opgericht iin 2012 om een betrouwbaar netwerk van (snel)laadstations op te zetten. Op dit moment exploiteert het bedrijf negentachtig laadstations.

Toekomst
Net zoals de benzinestations nu, maakt snelladen langere reizen mogelijk. Hoe de verhoudingen tussen thuisladen en onderweg snelladen precies zullen komen te liggen is nog onduidelijk. Ook het laden in dichtbevolkte gebieden, zoals grote steden, is nog lang niet duidelijk. Het Comité van Aanbeveling is ervan overtuigd dat Fastned ook bij het oplossen van de problemen rond elektrisch rijden een rol zal spelen. Een terechte winnaar van het Gouden RAI Wiel.

Bart Lubbers, mede-oprichter van Fastned: “Het is een eer voor Fastned om het Gouden RAI Wiel te ontvangen uit handen van staatssecretaris Van Veldhoven. Rijkswaterstaat heeft in een vroeg stadium een snellaadnetwerk langs snelwegen mogelijk gemaakt. Als gevolg hiervan loopt Nederland wereldwijd voorop met snellaadinfrastructuur voor elektrisch voertuigen. Deze zomer verwacht Fastned haar honderdste station te openen. Met een Europees netwerk van snellaadstations willen wij elektrische rijders de vrijheid geven die autorijden zo leuk maakt.”

Het Gouden RAI Wiel
Het Gouden RAI Wiel is in 2003 in het leven geroepen om personen of instellingen te eren en te stimuleren, die zich op nationaal of internationaal niveau onderscheiden op het gebied van verkeer en vervoer of van vervoermiddelen in brede zin. Eerdere prominenten en instellingen die de prijs in ontvangst mochten nemen waren onder andere ruimtevaarder Wubbo Ockels, Pieter van Vollenhoven, de ANWB, de afdeling Advanced Automotive Design van de TU Delft, het SWOV en het KiM.
Het vijfkoppige Comité van aanbeveling van Het Gouden RAI Wiel bestaat uit voorzitters van diverse belangenorganisaties.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.