Forse daling aantal gestolen personenauto's

donderdag 24 januari 2019
timer 1 min
In 2018 is het aantal gestolen personenauto’s wederom fors gedaald, met ruim twaalf procent. In totaal werden er 7.261 gestolen, tegenover 8.257 in 2017. Ook andere voertuigen werden minder gestolen.

Nieuwe personenvoertuigen, van minder dan één jaar oud, laten echter een stijging zien van 33 procent. Deze stijging wordt grotendeels veroorzaakt door een diefstaltoename van hybride voertuigen. 


Terugvinden
De kans op terugvinden van een gestolen voertuig is het grootst in de eerste week na diefstal. Het aantal personenauto's dat werd teruggevonden is licht gestegen. Ook het aantal teruggevonden motorfietsen kende een stijging. In totaal werd 21,5 procent van de gestolen motoren weer teruggevonden. Het percentage teruggevonden auto’s is 40,9 procent.  


Autodieven professionaliseren
Toenemende connectiviteit en moderne alarmsystemen maken het dieven steeds lastiger om voertuigen te stelen. De diefstaltoename van hybride voertuigen laat echter zien dat criminelen zich niet laten tegenhouden als er vraag is naar een bepaald merk of model. Reden te meer volgens Hendrik Steller, manager van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV), om vol in te blijven zetten op preventie op basis van risicoprofielen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.